h i r d e t é s

Nem akar fizetni a Viking a Hableány áldozatainak

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Nem akar fizetni a Viking a Hableány áldozatainak

2020. január 21. - 16:47

 

Nem akar fizetni a Viking hajózási cég a Hableány-katasztrófa áldozatainak.

Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Ripost úgy tudja, sem a Viking Sigyn tulajdonosa, sem a hajót biztosító társaság nem ismeri el a felelősségét a Hableány-katasztrófában.

A magyar áldozatok hozzátartozóinak képviselői a peren kívüli megegyezés ügyében tárgyaltak, a Viking mégis azt javasolta: forduljanak bírósághoz. Londonba citálnák az összes magyar és dél-koreai érintettet, így nem csak drágább lenne, de minden tanúnak az Egyesült Királyságba kellene utaznia minden egyes alkalommal, amikor szükség van rájuk az eljárásban.

A nyomozás során kirendelt szakértő kimondta a hajó teljes körű felelősségét a Hableány tragédiájában, a svájci tulajdonos mégsem hajlandó elismerni az anyagi felelősségét.

„Az egyeztetést végül a biztosító társaság vette át, annak ellenére, hogy mi közvetlenül a Viking River Cruises AG társasághoz fordultunk” – mondta Gulyás Krisztián ügyvéd.

Annak ellenére, hogy a nyomozati iratok egyértelműen rámutatnak a felelősre, nem ismerte el a felelősséget sem a Viking, sem pedig a biztosító. Nekem úgy tűnt, csak ködösítenek, eszük ágában sincs fizetni, helyt állni azért a kárért, amit okoztak.

Tavaly május 29-én 28-an haltak meg, mikor a Viking Sigyn szállodahajó összeütközött a dél-koreai turistákat szállító Hableány városnéző kishajóval, majd maga alá gyűrte azt.

A kapitány, Jurij C. nemsokára bíróság elé áll halálos tömegszerencsétlenséget okozó gondatlan veszélyeztetés és segítségnyújtás elmulasztása miatt. Az ügyészség 9 év börtönt ajánlott, ha tárgyalás nélkül elismeri a bűnösségét. - írja a Blikk


 

h i r d e t é s