h i r d e t é s

Nem akarnak a cserdiek egy tál pörköltes emberek lenni

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Nem akarnak a cserdiek egy tál pörköltes emberek lenni

2019. július 02. - 10:10

 

Áprilistól szeptemberig nekünk mindig van. Nem akarnak a cserdiek egy tál pörköltes emberek lenni, többnek érzik magukat annál, hogy ezeket a címkéket, stigmákat rájuk akasszuk.

A logisztikai központ látványterve Cserdiben

 

Szeretném, ha ezt levetkőznék. Most épül egy logisztikai központunk, mi fogjuk ellátni a budapesti éttermeket zöldségekkel. Hűtőkocsival felszállítjuk a primőr terményeket, szóval tovább kell lépni.

Ha valaki azt mondja, hogy a cigányok csak bazseválni tudnak, meg kosarat fonni, az az ember be van ragadva az iszapba, nem képes azt látni, hogy a cigányság képes változni, de ahhoz kell a magyar többségi társadalom fogadókészsége. Összeütköztetjük a cigányt a migránssal. Nagy hiba ez, mert a cigányság nyolcszáz éve itt él. El kell dönteni, hogy velem mit akarnak, mi vagyok én, közelről cigány, messziről meg ember, ezeket le kell tisztázni.

Továbbra is – ha kell erélyesen –, de megkövetelem a precíz munkát a földeken. Szükség van a számonkérésre és ha kell, én is beállok. Pénzből mindenki tud építeni, de új morált, hitet pénz nélkül adni sokkal nehezebb. Nyilván a cigányságnak van egy nagyon fontos feladata. Szembe kell nézni azokkal a címkékkel, amit mi ragasztunk először magunkra és aztán csodálkozunk, ha beintenek nekünk. Szembe kell mennünk azzal a hülyeséggel, amit az országos cigány politika hirdet, nekem ez a feladatom. Én nem egyszerű polgi vagyok, akinek csak az a feladata, hogy igazgassa települését. A Jó Isten abban segít most, hogy a problémákra felhívjam a figyelmüket és bátorítsam őket, mert a rejtett vélemény cinkossá tesz, ezt kell feloldani.

/Bogdán László, Cserdi polgármesterének a gondolatai/


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s