h i r d e t é s

Nem csak mutatóba jön a napsütés, tavaszi időt hoz a csütörtök

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Nem csak mutatóba jön a napsütés, tavaszi időt hoz a csütörtök

2019. április 18. - 06:13

 

Csütörtökön délelőtt csak kevés felhő lesz az égen, csapadék nem várható. - írja az Időjárás.hu.

Illusztráció: MTI Fotó: Mészáros János

Délután sok napsütésre, kellemes tavaszi időre számíthatunk, csak elvétve alakulhat ki futó zápor. Többször megélénkül a keleti, északkeleti szél, a csúcshőmérséklet 15, 20 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön nem érkezik front, folytatódik a kedvező időszak. A napsütés hatására energikusak lehetünk, a hangulatunk is kedvező irányba változik, a fejfájósok helyzete azonban kissé nehezül. - írja a meteoklinika.hu

Csütörtökön frontmentes időszak veszi kezdetét, azonban a légköri változások többeknél okozhatnak kisebb panaszokat. Ennek következtében akkor jelentkezhetnek önnél kellemetlen tünetek, például fejfájás, ha fokozottan érzékeny szeles időre. Főként a keleti tájakon, ezen belül is leginkább északkeleten nem örülhet felhőtlenül a jóidőnek, kissé ingerlékenyebb lehet a megszokottnál. Próbálja inkább élvezni a napsütés nyugtató hatását, és jól megszervezett napirenddel oldani a stresszes helyzeteket! A melegedés hatására a migréne is előjöhet, de szerencsére az ilyen jellegű panaszokra most már létezik tartós megoldás is!

Ha keleten él, akkor kellemes délután ellenére vigyázzon magára, a reggeli megfázásveszély még nem szűnt meg. Emellett azonban a napsütés hatására javulhat a közérzete, ha teheti, tegyen egy sétát a szabadban, használja ki a jóidőt.

A kinti munkák, sportolás során most már az UV-sugárzást sem ajánlott figyelmen kívül hagyni. A sugárzás közepes, így abban az esetben, ha az érzékeny bőrtípusúak közé tartozik, már mindenképpen szükséges gondoskodnia bőre védelméről. Különösen a déli órákban gondoljon erre, akár már 20 perc alatt is megpirulhat a bőre.

Már javában tart a pollenszezon, a nyírfa, a platán, a fűzfa pollenje intenzívebb tüneteket is okozhat, ha érzékeny rájuk. A sétát inkább a reggeli vagy az esti órákra időzítse, illetve ne szárítsa a mosott ruhákat a szabadban – ezzel is megelőzheti az erősebb panaszok jelentkezését.

A közlekedés során az utakon a szétszórtság mellett a lankadó figyelem is növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát. Emellett a napsütés lehet zavaró, különösen a reggeli órákban, illetve naplementekor, tanácsos napszemüveget magával vinnie. Az élénk oldalszél miatt is legyen óvatos, vezessen lassabban a megszokottnál, és tartson nagyobb követési távolságot!

Vezető tünet a mai napon: fáradtság, fejfájás. 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s