h i r d e t é s

Nem csillapodik ma sem a szél

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Nem csillapodik ma sem a szél

2018. december 30. - 07:42

 

Viszonylag enyhe, de sokfelé szeles időben lesz részünk - írja az Időjárás.hu

Délelőtt túlnyomóan borult lesz az ég, szórványosan számíthatunk esőre, a hegyekben gyenge havazás is lehet, átmenetileg pedig ónos eső is előfordulhat.

Délután erősen felhős, borult időre számíthatunk, és eső, zápor, a hegyekben hózápor alakulhat ki. Erős lesz az északnyugati szél. 2, 7 fokra melegszik a levegő.

Hétfőn délelőtt lassan vékonyodik, szakadozik a felhőzet, csapadék nem valószínű.   Délután a változó felhőzet mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, csapadék nem várható. Az északi szél erős lesz. 2, 7 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Vasárnap kettősfronti hatás érvényesül, a borongós, lehangoló idő okozta panaszaiban nem várható javulás. - írja a meteoklinika.hu

Most is jellemző lehet, hogy a szokásosnál fáradtabbnak érezheti magát, kevésbé tud összpontosítani. A nap első felében az ízületesek panaszai szaporodhatnak meg: a nyirkos időben végtagfájdalmakat tapasztalhat, melyeket egy könnyű reggeli tornával csökkenthet, de az is előfordulhat, hogy ezek a tünetek nem szűnnek meg napközben sem. Erős fejfájás, migrén jelentkezhet, legintenzívebben a frontra és a szélre érzékenyeknél, de akár akkor is, ha frontátvonulásokkoráltalában nem tapasztal markáns hatásokat. A gyakran változó légköri helyzet mindenkit megvisel, különösen a szívpanaszokkal élők és a keringési rendszer betegségeiben szenvedők számára nehéz ez az időszak. Amennyiben hajlamos rá, akkor önnél is gyakori lehet a vérnyomás-ingadozás, emellett szédülés is felléphet.

A megterhelő ebédek után az étkezés során válasszon gyomrot kímélő, könnyű fogásokat, például halból készült finomságokat. Ha az elmúlt pár napban kicsit többet evett a kelleténél a karácsonyi falatozások során, akkor mozogjon kicsit odakint, ha már elállt az eső.  Arra is ügyeljen, hogy ezalatt mindenképpen rétegesen öltözzön fel, könnyen megbetegedhet: a megfázásveszély mellett a fertőzésveszély is magas!

A közlekedés során az élénk, erős szél nagymértékben ronthat a menetstabilitáson, és ingerlékeny, figyelmetlen sofőrök is növelhetik a balesetveszélyt, vezessen óvatosan! Tartson nagyobb követési távolságot, nyugaton és északon pedig akár nedves útszakaszokra is fel kell készülni.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s