h i r d e t é s

Nem csitul a szél, de egyre feljebb kúszik a hőmérő

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Nem csitul a szél, de egyre feljebb kúszik a hőmérő

2020. május 07. - 06:19

 

Csütörtökön délelőtt jellemzően gyengén fátyol-és gomolyfelhős lesz az ég, csapadék nem alakul ki. - írja az idojaras.hu.

Délután az ország nagy részén sok napsütés várható kevés fátyolfelhővel, a Tiszántúlon helyenként lehet intenzívebb a gomolyfelhő képződés, de csapadék ezeken a tájakon sem valószínű. Az erős északnyugati szél mellett 17, 22 fok közé melegszik a levegő.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön frontmentes időben lesz részünk. A tartós szélterhelés miatt intenzív fejfájást tapasztalhat és stresszesebb lehet a megszokottnál. - írja a meteoklinika.hu.

Csütörtökön sem érkezik fölénk front. Az éjszakai időszakban erősen lehűl a levegő, de fagyra már nem kell számítani. Amennyiben sajgó ízületekkel ébred, kezdje a napot egy átmozgató tornával, de ügyeljen arra, hogy ne erőltesse meg fájó végtajait. A kopásos eredetű ízületi problémák gyorsan megszűnnek, hiszen délelőtt melegedésnek indul a levegő. Napközben a hőmérséklet értékei az évszakos átlagnak megfelelőek, így melegfrontot jellemző tünetektől ezen a napon még nem kell tartania.

Az északnyugati szél nem veszít erejéből, továbbra is erős marad, de helyenként viharos széllökésekre is fel kell készülni. A napok óta tartó, tartós szélterhelés következtében intenzív fejfájás, ingerlékenység és nyugtalanság jelentkezhet, könnyen előfordulhat, hogy kisebb problémák kapcsán is elveszíti türelmét. Ezen kellemetlen panaszokra megoldást jelenthet a fokozott folyadékbevitel és a magas koffeintartalmú italok kerülése. Hirtelen jelentkező stressz esetén töltsön pár percet a friss levegőn vagy pihenjen le.

Szabadtéri programoknak kedvez az időjárás, bár az erős és viharos erősségű szél sokat ronthat a hő-és komfortérzeten. A levegőt hidegebbnek érezzük majd, ezért a megfázásveszély is fokozódik, kültéri tevékenység esetén öltözzön rétegesen!

A pollenterhelés a következő napokon növekedni fog, a legtöbb panaszt a tölgy pollenje okozza. Az allergiások körében gyakori lesz a tüsszögés, az orrfolyás. A panaszok enyhítése érdekében lehetőség szerint kerülje tejtermékeket és az esti vagy a kora reggeli órákban szellőztessen.

Az UV-sugárzás a napos időszakokban eléri az erős fokozatot.

A közlekedés során az erős és viharos szél jelenti a fő veszélyt. A szeles időben csökken a gépjármű menetstabilitása, emellett faágak törhetnek le. A balesetek elkerülése érdekében vezessen körültekintően.

Vezető tünetek a mai napon: fejfájás, stressz, nyugtalanság. 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s