h i r d e t é s

Nem emeltek vádat Borkai ellen

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Nem emeltek vádat Borkai ellen

2020. november 10. - 12:27

Bűncselekmény hiányában. Gyanúsítottakat nem hallgattak ki.

Borkai Zsolt egy önkormányzati A8-as Audiban - Forrás: 24.hu

Bűncselekmény hiányában a Győri Regionális Nyomozó Ügyészség elutasította Szabó Tímea feljelentését, amit a párbeszédes országgyűlési képviselő tavaly tett az Audinak eladott földek miatt. Borkai Zsolt, Győr korábbi, szexbotrányba belebukott polgármestere ellen hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt nyomoztak.

Polt Péter írásbeli válaszából az is kiderült, hogy az Audi-gyár bővítésének ügyében még nyomoz a rendőrség vagyon elleni és hivatali bűncselekmények miatt.

Gyanúsítottakat még nem hallgattak ki.

A legfőbb ügyész ezért hozzátette, hogy az ügyészségnek csak felügyeleti jogköre van addig a nyomozásban, ameddig nem történik kihallgatás. A kihallgatásig tartó felderítési szakaszban a nyomozó hatóság dolga kideríteni, történt-e bűncselekmény.

Az Audi-földek eladásával kapcsolatban tavaly több feljelentés is érkezett a rendőrségre, ezeket egyesítették a nagyobb vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt 2019. november 18-án elrendelt nyomozáshoz.

A feljelentések azért születtek, mert felmerült, hogy Borkai Zsolt, valamint ügyvédje, Rákosfalvy Zoltán, – aki szintén részt vett a jachtos orgián –, bennfentes információk alapján az Audi Logisztikai Központjának építéséhez szükséges telkeket olyan módon adták-vették, hogy azzal az önkormányzatnak kárt okoztak. (24.hu)