fbpx Nem engednek a jogállamiságból: Sassoli időt kér a német javaslat vizsgálatára | CIVILHETES

h i r d e t é s

Nem engednek a jogállamiságból: Sassoli időt kér a német javaslat vizsgálatára

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Nem engednek a jogállamiságból: Sassoli időt kér a német javaslat vizsgálatára

2020. december 10. - 18:55

 

Az Európai Parlament elnöke egyértelművé tette: nem fognak kapitulálni.

Angela Merkel német kancellár, Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke és David Sassoli, az Európai Parlament elnöke egyeztet - Fotó: OLIVIER HOSLET / AFP

Az Európai Parlamentnek (EP) időre van szüksége, hogy megvizsgálja a soros német uniós elnökség jelenlegi javaslatát a jogállamisági mechanizmusról, mielőtt arról döntést hozna – jelentette ki David Sassoli EP-elnök, a csütörtökön kezdődött EU-csúcs előtti sajtótájékoztatóján.

Arra az újságírói kérdésre válaszolva, hogy elégedett-e a német tanácselnökség valamint magyar és lengyel kormány között létrejött, a jogállami mechanizmussal kapcsolatos szerdai megállapodással, Sassoli leszögezte:

"Nem fogadunk el semmilyen változtatást azon az előzetes egyezményen, amelyet a parlament kötött a német elnökséggel."

Kifejtette, hogy nagyon sokat dolgoztak az európai polgárok érdekében azon, hogy a hosszú távú uniós költségvetés és – a koronavírus-járvány okozta gazdasági károkat kiegyenlítő – helyreállítási alap pénzforrásainak kifizetése jogállamisági feltételekhez kapcsolódjon.

– Ez a továbbiakban sem lehet kérdéses – mondta az elnök, aki reméli az uniós tagállamok vezetőinek sikerül olyan egyezségre jutnia, amelyhez az Európai Parlament is beleegyezését tudja adni. (nepszava.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s