h i r d e t é s

Nem ereszti vasmarkából a hatóság a milliárdos Bige Lászlót

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Nem ereszti vasmarkából a hatóság a milliárdos Bige Lászlót

2019. július 12. - 11:21

 

Mégsem indul újra napokon belül Bige László szolnoki kénsavgyára, mert a megyei katasztrófavédelmi hatóság megfellebbezheti azt a bírósági döntést, amely hatályon kívül helyezte az üzem leállítását eredményező korábbi határozatát. - írja a napi.hu.

Forrás: MTI Fotó: Balázs Attila

A korábbi értesülésekkel szemben mégsem várható, hogy a héten újraindul Bige László nagyvállalkozó hatósági vizsgálatok kereszttüzébe került szolnoki kénsavgyára - tudta meg a Népszava. A Bige Holdingnál ugyanis egyelőre azt várják, hogy a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság (JNSZ MKI) fellebbez-e a Debreceni Törvényszék múlt heti, köztes döntése ellen.

A közigazgatási és munkaügyi bíróság ebben a felperes kérésére hatályon kívül helyezte a katasztrófavédők múlt hónap végi határozatát, amelyben a hatóság azonnali hatállyal megtiltotta az üzem tevékenységét, mert az szerinte megengedhetetlenül veszélyes. A katasztrófavédelem ez ellen fellebbezhet a Fővárosi Törvényszéken.

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóságnál a napilapnak nem árulták el, élnek-e a lehetőséggel. Szakértők szerint ezt körülbelül e hét végéig kezdeményezhetik. Tegnap estig ugyanakkor nem érkezett az ügyben fellebbezés - árulta el a Debreceni Törvényszék szóvivője, Dobó Dénes. Amíg ez nem dől el, addig a napilap értesülései szerint a gyárban várnak az újraindulással. A Bige Holdingnál nem kívánták kommentálni a Népszava értesülését.

napi.hu


 

h i r d e t é s