h i r d e t é s

Nem jön vissza a korai nyár!

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Nem jön vissza a korai nyár!

2019. május 01. - 06:00

 

Kicsit azért melegszik az idő. Ezzel együtt maradnak a záporok és a zivatarok, és az élénk, erős szél is gyakori vendég lesz! A hétvégén sok esőre van kilátás.- írja az Időjárás.hu

Délelőtt változóan felhős időre van kilátás, elszórtan alakul ki eső, zápor. 

Délután nagyon változékony időre készülhetünk! Időnként kisüt a nap, de a gyakori felhősödésből sokfelé záporok is kialakulnak. Élénk lesz az északnyugati szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 14, 19 fok között alakul.

Csütörtökön az időnkénti felhősödés mellett több órára kisüt a nap, számottevő csapadék nem várható. Az északnyugati szél mérsékelt lesz. 13, 18 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Szerdán noha újabb front nem érkezik, mégis továbbra is front jellegű hatást tapasztalhatnak az arra érzékenyek, de az előző napokhoz képest gyengébb mértékben. Ez sajnos csak átmeneti… - írja a meteoklinika.hu

A napok óta tartó megterhelő légköri helyzet hatására a szervezet kimerült, elfáradt, és még most is igénybevételnek lesz kitéve, de szerencsére átmenetileg kisebb mértékben. Többeknél azonban még mindig jelentkezhet migrén, és álmosak, kábák is lehetünk. A hétvégén napokon át tapasztalt alvászavarok hatására nyűgösekké, ingerlékenyekké válhattunk, ennek intenzitása várhatóan csak csekély mértékben fog csökkenni. A vérnyomás-panaszok bizonyulhatnak a legtartósabbnak, a munka ünnepét lehetőleg töltse pihenéssel ebben az esetben! Keleten a mérséklődő szél ugyancsak pozitív változást idéz elő az arra érzékenyek körében. A humánmeteorológiai helyzetben újabb markáns változás pár nap múlva lesz esedékes.

A helyenként párás, többfelé csapadékos időben az ízületi panaszok még mindig felléphetnek, de már a végtagfájdalmakkal élők állapotában is lassú javulás kezdődhet. A nyirkos helyeken a hőérzet is kissé elmarad a mért értékektől, de ha rétegesen öltözködünk, javulhat a komfortérzet.

A sok csapadék jótékony hatásaként minimálisra csökkent a légszennyezettség, az eső kimosta a káros anyagokat a levegőből. Emellett azonban többfelé jelentős mennyiségű eső esett.

A közlekedők eleinte többfelé, majd egyre inkább északkeleten találkozhatnak esőtől nedvessé, csúszóssá vált útburkolattal, jelentősen megnőhet a féktávolság. Tartson nagyobb követési távolságot, és mérsékelje a sebességet!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s