h i r d e t é s

Nem kap rezsikedvezményt a fogyatékossággal élők többsége

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam
a- a+

Nem kap rezsikedvezményt a fogyatékossággal élők többsége

2022. augusztus 11. - 08:14

Keveset ígértek, de annál is kevesebbet adtak - összegezhető a kedd esti, a fogyatékossággal élők rezsikedvezményeit felsoroló kormányrendelet.

Forrás: Nonprofit.hu

A lista ugyanis igencsak szűkre sikeredett, kizárólag az elektromos kerekesszéket, az elektromos mopedet és a hálózati áramról működő oxigén koncentrátort használók kaphatnak az éves kedvezményes kereten felül - augusztus 1-től jövő év július 31-ig - további 1697 kWH fogyasztásig a rezsicsökkentett áramot.

A gázfogyasztáshoz pedig egyáltalán nem biztosítanak támogatást - kifogásolja a kormányintézkedést a közleményében Kovács Ágnes.

A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) elnöke szerint "ezzel az intézkedéssel nagyon sok súlyos állapotú fogyatékossággal élő ember kimaradt a támogatotti körből, ami – amellett, hogy sokaknak anyagi ellehetetlenüléssel kell szembenézniük – további egészségkárosodásukhoz vezethet.

A kormány most megszületett döntése okán a társadalom legkiszolgáltatottabb helyzetben lévő tagjai kerültek kilátástalan, a létbiztonságot veszélyeztető helyzetbe." (Népszava)