h i r d e t é s

Nem kerülnek el bennünket az esőfelhők, még könnyen elázhatunk

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Nem kerülnek el bennünket az esőfelhők, még könnyen elázhatunk

2020. március 04. - 06:19

 

Szerdán délelőtt nyugaton helyenként felszakadozik a felhőzet, máshol még sok lesz a felhő. - írja az idojaras.hu.

Horgász a budai alsó rakparton hajnalban. Illusztráció: MTI Fotó: Balogh Zoltán borús

Szórványosan gyenge eső, zápor is kialakulhat. Délután nyugat felől csökken a felhőzet, de keleten még lehetnek további záporok. Erős lesz az északi szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5, 10 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Szerdán változékonyság uralja az időjárást, sokfelé jelentkezhetnek akár markáns kettősfronti tünetek is. A pollenszint viszont tovább csökken, javul az allergiahelyzet. - írja a meteoklinika.hu.

Szerdán az erősen változékony, időnként borult, csapadékos időben kettősfronti hatás érvényesül, intenzívebben keleti, északkeleti területeken. Általános lehet a fejfájás, a rossz közérzet, valamint alvászavarok is jelentkezhetnek akár a hideg-, akár a melegfrontra érzékeny. A szív- és keringési rendszer betegségeivel küzdőknek is nehéz ez az időszak: ebben az esetben vérnyomás-ingadozást, szédülést, rosszullétet tapasztalhat, ezért amennyiben erre hajlamos, akkor lehetőleg próbálja a szabad idejét pihenéssel tölteni. Ha érintett, akkor próbálja előre megszervezni a napi teendőket, hiszen a kiegyensúlyozott napirend is oldhatja a zavarokat.

Ingerült, idegesek is lehet, a gyerekek az iskolában nehezebben tudnak teljesíteni. A csapadékos időben felerősödhetnek az ízületi fájdalmak: reggel tornáztassa át egy kicsit az érintett területeket.

Ne terhelje feleslegesen az emésztőrendszerét se! Egyen inkább naponta többször, de kisebb adagokat, és ez is álljon könnyű fogásokból. Kerülje a túl zsíros és fűszeres, valamint a puffasztó ételeket is – válassza a csirkét, halat helyettük. A tavaszi zöldségek magas vitamintartalommal bírnak, fogyasztásukkal immunrendszerét is erősítheti, amire most ismét szükség van.

A csapadék és a változékony idő jót tesz az allergiásoknak, jelentősen csökken a pollenterhelés. Jelentős romlás sem várható még ebben egy ideig, a mostanában a legtöbb panaszt okozó mogyoró és éger virágporának légköri koncentrációjában sem számíthatunk dúsulásra.

A közlekedést többfelé nehezíthetik esőtől záporoktól nedvessé váló útszakaszok, amik területén jelentősen megnövekszik a féktáv. Tartson nagyobb követési távolságot, illetve vezessen a megszokottnál is lassabban, óvatosabban, hiszen egy-egy intenzívebb csapadékgócban a látástávolság is hirtelen lecsökkenhet. Többfelé erős szél rontja a menetstabilitást, és a reflexidő is megnyúlik.

Vezető tünetek a mai napon: fejfájás, szívpanaszok, emésztési panaszok. 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.

 


 

h i r d e t é s