h i r d e t é s

Nem lesz hosszabb a tanév

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Nem lesz hosszabb a tanév

2020. április 02. - 15:35

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma nyomozás indítását kezdeményezte a közösségi médiában terjedő hír miatt.

A kép illusztráció! - Fotó: Illyés Tibor/MTI

Minden alapot nélkülöz az a közösségi médiában terjedő rémhír, miszerint a kormány meghosszabbította a tanévet - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma csütörtökön az MTI-vel. A szaktárca a rémhír terjesztőivel szemben nyomozás megindítását kezdeményezte.

A minisztérium közleményében rögzítette, nem módosul a tavaszi szünet időpontja sem, így a diákoknak és a tanároknak is lesz lehetőségük arra, hogy kicsit pihenjenek.

A tárca tájékoztatása szerint Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a veszélyhelyzetre való tekintettel úgy határozott, hogy a minősítéssel és a tanfelügyelettel kapcsolatos, folyamatban lévő eljárásokat a 2020/2021-es tanévre halasztják, az Oktatási Hivatal valamennyi érintett pedagógust közvetlenül értesíti majd az átütemezésről.

A halasztás érinti a gyakornokok májusban esedékes minősítését is, amelyre ugyancsak ősszel kerül sor, így semmiféle joghátrányuk nem keletkezik.

- Az Emberi Erőforrások Minisztériuma minden pedagógusnak köszöni az elmúlt hetek áldozatkész munkáját, amely a tantermen kívüli, digitális munkarendre való sikeres átállást lehetővé tette - olvasható a közleményben. (MTI)


 

h i r d e t é s