h i r d e t é s

"Nem osztogatnak, hanem fosztogatnak"

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

"Nem osztogatnak, hanem fosztogatnak"

2020. július 01. - 07:09

Karácsony visszavágott Gulyásnak: Azt a pénzt osztják el, amit elvesznek a fővárostól

Karácsony Gergely főpolgármester és Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter - Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Nem osztogatnak, hanem fosztogatnak,

írta keddi Facebook-bejegyzésében Karácsony Gergely. A főpolgármester Gulyás Gergely bejelentésére reagált, amely szerint a kormány 5 milliárd forintos forrást biztosít a kormány budapesti utak felújítására a jövő évi költségvetésben. A Miniszterelnökséget vezető miniszter hozzátette azt is, hogy szerinte az új budapesti városvezetés politikai alapon osztja az útfelújításra szánt pénzeket.

Karácsony Gergely erre úgy reagált, Gulyás azt nem tette hozzá, hogy

az erre szánt 5 milliárd forintot a Fővárosi Önkormányzattól vennék el, ennek a forrása ugyanis a főváros által a központi költségbe befizetendő Budapest-adó további emeléséből származik. Ez a pénz nagyjából annyi, amennyit a főváros az elkövetkező években a fővárosi kezelésű utak felújítására akart fordítani.

A főpolgármester megjegyezte azt is, hogy „a főváros által előkészített útfelújítási terv szakmai alapon készült, és ellensúlyozta volna azt a durva igazságtalanságot, hogy Tarlós István idején bizonyos kerületekben egyetlen centiméter fővárosi út sem újult meg, míg egyes kormánypárti kerületek nagyon jól jártak – például a XVI. és a XVII. elvitette a teljes keret egyharmadát”.

Hogy ezek után a fővárosnak miből lesz pénze több ezer kilométeres úthálózat felújítására, amelynek sok százezer autó mellett a budapesti tömegközlekedést is kiszolgálja – az őket nyilván nem érdekli,

jelentette ki Karácsony. (24.hu)


Kommentelne? Kattintson ide!

h i r d e t é s

Clicky