h i r d e t é s

Nem tér vissza tél, de 10 fokkal hidegebb lesz, mint tegnap

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Nem tér vissza tél, de 10 fokkal hidegebb lesz, mint tegnap

2020. március 13. - 06:04

 

A pénteki borongós, csapadékos idő után a hétvégétől már a napsütésé a főszerep.

Délelőtt erősen felhős, borult lesz az ég, szórványosan várható eső, zápor.

Délután folytatódik a felhős idő, és további záporokra is készülni kell. Erős lesz az északi szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9, 14 fok között alakul.

Szombaton gyakran lesz erősen felhős az ég, de számottevő csapadék nem alakul ki. Az északnyugati szél élénk lesz. 6, 11 fokra melegszik a levegő.

Vasárnap délen változóan, máshol csak gyengén felhős lesz az ég. Csapadék nem várható. Élénk lesz az északkeleti szél. A hőmérséklet csúcsértéke 5, 10 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Pénteken rendkívül megterhelően alakul a humánmeteorológiai helyzet. A frontérzékenyek panaszai erősödnek, a komfortérzet pedig általánosan alacsony lesz, egyre többen panaszkodhatnak vérnyomáspanaszokra is. - írja a meteoklinika.hu

Az erős északnyugati szél szintén sokaknál okoz panaszokat, kellemetlenné teszi a kint tartózkodást is. Már keddre virradó éjszaka nyugtalanabb alvást, álmatlanságot tapasztalhat, napközben pedig az ingerültség, az indokolatlan idegi feszültség lehet a legjellemzőbb. Ezen kívül a gyerekek esetében is élénkség jelentkezhet, sokkal kezelhetetlenebbek, „rosszabbak” lehetnek a megszokottnál. A másik gyakori panasz a fejfájás lesz, ezt egész nap tapasztalhatja – elsősorban a görcsös fájdalomra készüljön.

A szabadban kellemetlen komfortérzetre számíthat. A hideg, szeles időben a hőérzete is több fokkal alacsonyabban alakul, illetve a szabadtéri tevékenységeknek sem kedveznek a körülmények. Növekszik a megfázásveszély, ezért folyamatosan erősítse immunrendszerét friss zöldségekkel, gyümölcsökkel.

Az utakon az erős szél miatt jelentősen növekszik a balesetveszély, a csökkent menetstabilitás mellett a letörő faágak is veszélyt jelentetnek. Emellett sok lesz az ingerlékeny, türelmetlen sofőr, szétszórtak, figyelmetlenebbek is lehetnek a közlekedők. Többfelé nedves, csúszós útszakaszok is előfordulnak, vezessen lassabban!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s