h i r d e t é s

"Nem tudnak méltósággal veszíteni"

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

"Nem tudnak méltósággal veszíteni"

2019. november 12. - 11:11

 

Rasszista plakátokra nyomtatták egy józsefvárosi ellenzéki politikus fotóját

Camara-Bereczki Ferenc Miklós - Forrás: Camara-Bereczki Ferenc Miklós / Facebook

„Ha egy ló lehet konzul, egy majom is lehet képviselő” – olvasható azon a plakáton, aminek közepére a félig bissau-guineai Camara-Bereczki Ferenc fotója került. A VIII. kerületben az október 13-i önkormányzati választáson egyéni mandátumot szerzett képviselő azt írta a képhez saját Facebook-oldalán:

Nem tudnak méltósággal veszíteni.”

 képviselő a bejegyzésében úgy fogalmazott, ő maga összesen öt plakátot szedett le, de Erőss Gábor képviselő is talált néhányat a kerület több pontján.

A plakát aljára a készítője megtévesztésből odanyomtatta a Magyar Kétfarkú Kutya Párt logóját is, erről Camara-Bereczki azt írta: „természetesen biztos, hogy nem a kutyák voltak”. Ezt később az MKKP meg is erősítette, akik a poszt alatt azt írták, hogy:

szomorúan látjuk, hogy valakik visszaéltek a logónkkal. Elnézést kérünk mindenkitől azért, hogy ilyen kontextusban kénytelenek látni minket a Képviselő Úrral!

Többen – például Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester és az MSZP-s Török Zsolt – arra biztatta a józsefvárosi képviselőt, tegyen feljelentést az ügyben. (hvg.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s