h i r d e t é s

Nem ússzuk meg a kánikulát, itt-ott röpke záporra számíthatunk

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Nem ússzuk meg a kánikulát, itt-ott röpke záporra számíthatunk

2019. július 22. - 06:08

 

Hétfőn délelőtt gyengén vagy közepesen felhős lesz az ég, elvétve lehet csapadék. - írja az Időjárás.hu.

Illusztráció: MTI Fotó: Czeglédy Zsolt

Délután hosszabb-rövidebb időre mindenhol kisüt a nap, a felhős tájakon zápor, zivatar valószínű. Megélénkül az északnyugati szél. 27, 32 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Hétfőn front nem érinti térségünket, a szeles időben erős fejfájást tapasztalhat és nyugtalanabb lehet a megszokottnál! - írja a meteoklinika.hu

Hétfőn fronthatás nem érvényesül, de a többfelé megélénkülő, időnként megerősödő légmozgás hatására fokozott szélterhelésre kell számítani. A szeles időben már a reggeli óráktól kezdődően többeknél jelentkezhet erős fejfájás, amely napközben sem szűnik meg. Az élénk és erős szél hatására ingerlékenységet és nyugtalanságot tapasztalhat, könnyen elveszítheti türelmét, próbálja meg elkerülni a stresszes, feszült helyzeteket.  Az elmúlt napokban nagy igénybevétel érte szervezetünket és most sem javul számottevően az élettani helyzet.

A hőségben a szív- és keringési rendszer megbetegedéseivel küzdők körében keringési panaszok jelentkezhetnek, gyakori lehet a rosszullét, ajánlott minél többet pihenni és lehetőség szerint kerülni a fizikailag és szellemileg megterhelő tevékenységeket.

A szabadtéri tevékenységeket elvétve zavarhatja zápor és zivatar. A csapadékos tájakon erősen fülledté válik a levegő, emiatt elsősorban az asztmások körében lehet gyakori panasz a légszomj, nehézlégzés és mellkasi fájdalom is felléphet.A gyengén felhős, napos időszakokban az UV-sugárzás nagyon erős lesz.

A közlekedésben a zivatarok és az erős széllökések okozzák a fő veszélyt. Az erős széllökések csökkentik a gépjármű menetstabilitását, vezessen a megszokottnál lassabban! A szeles időben türelmetlen és ingerlékeny sofőrökkel találkozhat, fokozott figyelem javasolt!

Vezető tünet a mai napon: erős fejfájás. 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.

Időjárás.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s