h i r d e t é s

Nem vették be az LMP-be a volt MSZP-s Demeter Mártát

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Nem vették be az LMP-be a volt MSZP-s Demeter Mártát

2018. június 13. - 20:00

 

A 24.hu információi szerint annak ellenére, hogy az MSZP egykori politikusa, Demeter Márta az LMP frakciójának a tagja, a párt egyéni képviselőjelöltje volt a választásokon, sokat mutatkozni együtt Szél Bernadett-tel, hiába kérte, nem vették fel a pártba. - írja a zoom.hu.

Forrás: atv.hu

Segítő tag vagyok legalább fél éve, a tagságom pedig folyamatban van

 – mondta Demeter Márta a 24.hu-nak.

A lap úgy tudja, hogy még az április választások előtt kérte, hogy vegyék fel a pártba, de a felvételi eljárás sikertelen volt, mert néhányan megtorpedózták a szocialista múltja miatt. Ez azt jelenti, hogy nem választható párttisztségre, és nem szavazhat belső kérdésekben.

Volt, aki szerint túl gyors volt az átmenet

 – mondta a lapnak az LMP kőbányai vezetője, Tóth Balázs, aki hozzátette, hogy az LMP szabályai direkt olyanok, hogy gyakorlatilag bárki vétózhat, hogy ne fordulhassanak elő nagy pálfordulások, most viszont a visszájára sült el a dolog. Azt is elmondta, igyekeznek meggyőzni azokat a tagokat, akik megvétózták Demeter felvételét, hogy a politikusnak igenis helye van az LMP-ben.

Demeter 2007-ben lépett be az MSZP-be, 2012-től kezdve az elnökség tagja is volt, 2017 elején viszont kilépett a pártból, majd 2017 őszén csatlakozott az LMP frakciójához, és nagy erőkkel vetette bele magát a korrupció elleni harcba.

zoom.hu


 

h i r d e t é s