fbpx Német választás: a második vitát is a szociáldemokraták nyerték meg | CIVILHETES

h i r d e t é s

Német választás: a második vitát is a szociáldemokraták nyerték meg

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Német választás: a második vitát is a szociáldemokraták nyerték meg

2021. szeptember 13. - 07:27

 

A német kancellárjelöltek második televíziós vitáján is a szociáldemokrata jelölt szerepelt a legjobban a vasárnap este sugárzott műsor után közölt első felmérés szerint.

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

A nézők 41 százaléka szerint Olaf Scholz volt a leginkább meggyőző a két német országos közszolgálati televízióban (ARD, ZDF) egyszerre sugárzott vitán.  A Német Szociáldemokrata Párt (SPD) politikusát Armin Laschet, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a Keresztényszociális Unió (CSU) szövetségének jelöltje követi, jelentősen leszakadva, 27 százalékkal - mutatta ki az infratest-dimap közvélemény-kutató társaság. A harmadik, utolsó helyen Annalena Baerbock, a Zöldek jelöltje áll 25 százalékkal.

A vita 1500 nézőjének megkérdezésével végzett - és a műsor közönségére nézve reprezentatív - felmérésben a jelöltek teljesítményének egy sor további vetületét is vizsgálták. Valamennyi dimenzióban az SPD vagy a Zöldek jelöltje végzett az első helyen, és Armin Laschet rendre a harmadik helyre került.

Így például a nézők legnagyobb csoportja - 39, illetve 49 százaléka - Olaf Scholzot tartotta a leginkább hitelesnek és a leginkább hozzáértőnek, viszont a legtöbben - a nézők 39 százaléka - Annalena Baerbockot találta a leginkább rokonszenvesnek. (MTI) / Portfolio


 

h i r d e t é s

Kommentek