h i r d e t é s

Németh Sándor: szeretnének megfélemlíteni

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Németh Sándor: szeretnének megfélemlíteni

2019. november 23. - 14:26

 

A Hit Gyülekezete vezető lelkésze a Hit Rádió Gyújtópont pénteki adásában reagált a napokban kirobbant, jógával kapcsolatos botrányra. 

Németh Sándor - Forrás: Origo.hu

Németh szerint azokkal a lelkészekkel és papokkal szemben, akik a közéletet vagy a közéletnek a visszásságait szóvá teszik, elindul egy hecckampány, hogy megfélemlítsék, illetve, hogy példát statuáljanak, hogy ne beszéljenek, ne mondjanak véleményt közéleti dolgokkal kapcsolatosan.

„Szeretnének megfélemlíteni, hogy ne éljünk a véleménynyilvánítási szabadságunkkal. Én személyesen ezt nem fogom magamévá tenni”

– fogalmazott a lelkész, majd hozzátette, hogy persze véleménnyel lehet nem egyet érteni, „de a véleménynyilvánítás szabadságát nagy hiba kriminalizálni, démonizálni.

Németh Sándor azon az állásponton van, hogy „az egyházi embereknek, papoknak, lelkészeknek, nem hogy joguk, kötelességük elmondani, amit szeretnének. Különösen teológiai, erkölcsi, morális dolgokban.”

A jóga körül most kirobbant heves vita kapcsán elmondta, el kell fogadni, hogy a kereszténység és a Hit Gyülekezete, valamint a keleti vallások teljesen más fundamentumon épülnek fel, egészen más a szellemiségük. „Természetesen, ahogy én nem várom el egy Krisnástól, hogy higgyen Jézus Krisztus feltámadásában, vagy Jézusnak a szeplőtelen fogantatásában, de amikor kifejezi, hogy nem hisz benne, akkor én ezen nem botránkozok meg – nyugodt vagyok, türelmes vagyok” – fogalmaz a lelkész.

Via: atv.hu / hirklikk.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s