h i r d e t é s

Németh Szilárd ajánlásait másolják a kamupártok Csepelen?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Németh Szilárd ajánlásait másolják a kamupártok Csepelen?

2018. március 20. - 07:01

 

Bár ezt fordítva inkább el tudnánk képzelni, annál is inkább, mert nem vagyunk teljesen biztosak abban, hogy valaki, aki testközelből látta már Németh Szilárdot, hajlandó lenne ajánlásával segíteni.

Forrás: index.hu

Persze tudjuk, Magyarország az a hely ahol a legkevésbé valószínű esetek feltűnő gyakorisággal történnek meg, de ismerve a választási törvény a Fideszre igazított voltát, felvetésünk alapja mégsem lehet teljesen hibás.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, alig egy hónappal a választások előtt olyan komoly problémák jelentkeztek, amik komolyan megkérdőjelezik az egész procedúra helyességét. Olyan nevek is kerültek egyes monori képviselők ajánlóíveire, akik nem sokkal a gyűjtés kezdete előtt hunytak el.

Ezúttal a Csepelt és Soroksárt magába foglaló 17. választókörzetben derültek ki furcsaságok, majd nem sokkal ezelőtt Terézvárosban és Erzsébetvárosban a Lévai Katalin nevével fémjelzett Lendület párt keveredet hasonlóan kínos szituációba (és természetesen a Fidesz is), amiket már nem lehet a puszta véletlen számlájára felírni.

Bizonyára semmi köze annak, hogy nem indítanak érdemi eljárást ahhoz, hogy az ügyben érintett Bajkai István egyben Orbán Viktor ügyvédje is.

Éppen ezért

Csepelen is kikérték mind a 45 jelentkező összes aláírási ívét a szocialisták.

A választási bizottság ma esti határozatában rögzíti, hogy csalásra utaló adatokra bukkant, és a választás rendje elleni bűncselekmény gyanújával feljelentést tesz a BRFK-nál.

Ahogy a dokumentum fogalmaz, 23 jelölő párt ívein „az ellenőrzött ajánlások között elhunyt személytől származó ajánlás található”. /24.hu/

A lap idézte Bangóné Borbély Ildikót, az MSZP képviselő-jelöltjét is:

„Az első betekintés után gyanítjuk, hogy a kamupártokra adott aláírások jelentős részben megegyeznek a fideszes jelölt, Németh Szilárd ajánlási ívein szereplők adataival.”

Mint ismeretes, egy választó több emberre is adhat le ajánlást, ezt nem tiltja a törvény (természetesen csak saját kezűleg), azonban az, hogy a több párt esetében (ugyanazon) halottak adatai szerepelnek az íveken gyanúra ad okot. Ugyanezt a gyanút erősíti az is, ha a nevek sorrendjében is egyezés mutatható ki.

Hogy Németh Szilárd fogja-e kommentálni a rá nézve is kínos esetet, nem tudjuk, gyaníthatóan jön majd egy újabb elterelő hadművelet, amíg a vihar el nem ül.


 

h i r d e t é s