h i r d e t é s

Németh Szilárd bocsánatot kért

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Németh Szilárd bocsánatot kért

2018. november 28. - 09:05

 

Elérkezett a várva várt pillanat, őarcátlansága minden hajthatatlansága dacára kénytelen volt bocsánatot kérni az Eötvös Károly Intézettől, amiért hamisítással rágalmazta meg őket. Ám az öltönybe bújt agresszív kismalac egészen addig nem volt erre hajlandó, amíg végrehajtást nem rendeltek el az ügyben.

Forrás: nepszava.hu

Különös dolog ez a magyar jogrendben. A rágalmazás ismereteink szerint BTK eset, azonban azt is be kell látnunk, hogy a magyar jog rostáján ezek a bűnesetek mindenfajta akadály nélkül átesnek. Nem is lehet ez másképpen olyan törvényalkotás mellett, ami lényegében egyedül a Fidesz érdekeltségeit védi. Így aztán kénytelenek vagyunk ezúttal is beérni Németh a Távirati Irodán keresztül tett bocsánatkérésével.

A végrehajtás végül hatott, Németh nem húzta tovább az ítélet végrehajtását. Alább olvashatja szó szerint a bűnbánó rezsibiztos szavait.

„A Fővárosi Ítélőtábla 2.Pf.20.202/2018/4/II. sorszámú ítélete azt állapította meg, hogy azzal sértettem meg az Eötvös Károly Közpolitikai Nonprofit Kft. felperes jóhírnév védelméhez fűződő személyiségi jogát, hogy 2017. március 14-én a mandiner.hu internetes oldal részére adott interjúban valótlanul állítottam, hogy a felperes keretében működő Eötvös Károly Közpolitikai Intézet nem annyi támogatást kapott a Soros Györgyhöz köthető szervezetektől, mint amit a közhasznúsági jelentéseiben feltüntetett, hanem 145 000 000 forintot vagy ennél is többet. Az előzőek miatt sajnálkozásomat fejezem ki az elkövetett jogsértésért, és elnézést kérek az Eötvös Károly Közpolitikai Nonprofit Kft.-től és Majtényi Lászlótól.”

Az ügynek azonban akkor lesz vége, ha a Fővárosi Törvényszék végzése alapján a politikus megfizeti az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet részére – a jó hírnév védelméhez fűződő személyiségi jogának megsértése miatt – a megállapított 350 000 forint sérelemdíjat, valamint összesen 102 000 forint perköltséget. /168 óra/

Mintha a 350 000 forintnyi költség jóvátenne bármit is. Ami azt illeti, ez az összeg nevetségesnek tűnik Németh által csak az ügyben okozott kár tükrében. Itt, ahol minden, a kormány által terjesztett agyament pletykát úgy fogad a népecske, mintha csak a Szent Írás lenne.

Ugyanakkor meglehetősen szórakoztató saját gyártású pletykákat visszahallani váratlan helyekről. Egy dolog biztosnak tűnik, a sztori színesebb és nem ritkán meredekebb lesz, mint kezdetekben.

E közbeiktatott – és a történésektől látszólag teljesen független – gondolat kiválóan szemlélteti az okozott kár súlyosságát. Így Németh sajnálkozását a sértettek akár a hajukra is kenhetik.


 

h i r d e t é s