h i r d e t é s


Németh Szilárd nagyon nem akarja az Isztambuli Egyezményt

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Németh Szilárd nagyon nem akarja az Isztambuli Egyezményt

2017. november 15. - 06:46

 

A rezsibiztos, Rónai Egon műsorában rizsázott egy jóízűt. I

Forrás: index.hu

lletve csak szeretett volna, ismerve a műsorvezető azon bosszantó tulajdonságát, hogy felkészül a beszélgetésekre partnereivel. Több témát is érintettek, amikre természetesen Németh a rá jellemző pökhendiséggel reagált.

„Ha valakinek van szavazati joga, már pedig Orbán Viktornak van, így neki is véleményt kell mondania arról, hogy meri vagy nem meri vállalni az elnökséget. Semmi gond nincs Németh Szilárd szerint azzal, hogy Orbán Viktor saját magára szavazott, sőt Németh Szilárd elmondta, ő is szavazott saját magára, az alelnök választáson.”

/atv.hu/

Bár nem előírás, politikai körökben bevett gyakorlat, hogy az egyes vezetői pozícióra jelöltek nem szavaznak magukra. Részben presztízs, részben pedig udvariassági okokból sem. Nyilván Németh nem így látja ezt ő és Orbán nyilván nem találnak más alkalmas személyt magukon kívül. Tanulság csukott szemmel is lehet szavazni.

Ez persze mindenkinek saját ízlésficamára van bízva. Annál zavarba ejtőbb az a kijelentés, amit a beszélgetés nyolcadik perce környékén talált kiesni emberünk száján.

Miszerint az Isztambuli egyezményt

  1. soha nem írták alá,
  2. nem is fogja a Fidesz-kormány aláírni
  3. nem támogatja a hagyományos magyar családmodellt

Ha olvasóink a tücsökciripelést vélnek hallani, az nem a véletlen műve. Mi is pontosan ugyanezzel a megütközéssel hallgattuk Németh – különösen e a három – kijelentését.

Mert ha soha nem írták alá, úgy bizonyára 2014 márciusában olyan okirat hamisítás történt, amit azóta sem hajlandók kinyomozni az illetékes szervek.

Másfelől, ami egyben a b.) pontot előirányozza sokadik alkalommal sem sikerült ratifikálni azt az egyezményt, amit elvileg Magyarország nem írt alá. Amennyiben Németh ragaszkodik ahhoz, hogy nem történt meg az Egyezmény aláírása, felettébb kíváncsiak lennénk, hogy mi történt azokon az üléseken, amikor olyasmiről döntöttek, ami nem is tartozik Magyarország ügyeibe?

S bár a ratifikációt eddig sikerült minden alkalommal elkaszálni az Igazságügyi minisztérium honlapján érdekes szöveg látott napvilágot 2017 február 14-én:

„Az Országgyűlés e törvénnyel felhatalmazást ad az Európa Tanács nőkkel szembeni erőszak és a kapcsolati erőszak elleni küzdelemről és azok megelőzéséről szóló, Isztambulban, 2011. május 11-én kelt Egyezménye (a továbbiakban: Egyezmény) kötelező hatályának elismerésére."

Most vagy az IM pikkel nagyon Németh Szilárdra és tett ki gyorsan egy visszadatált közleményt – mely esetben az azt szemléző újságírók az időutazás képességével bírnak –, vagy pedig olyat lódított emberünk, hogy azt már nem lehet egyszerűen a hülyeség számlájára felírni.

Ami a c.) pontot illeti, vajon milyen lehet a hagyományos magyar családmodell? Mint Balogh Józsefé? Akinél egy vak komondor az ütlegek gyertyatartója?h i r d e t é s

betöltés...

;