h i r d e t é s

Németország már a járvány második hullámában járhat

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Németország már a járvány második hullámában járhat

2020. augusztus 04. - 15:05

 

Németországban már a koronavírus-járvány második felfutása történik; erre figyelmeztetett egy német orvosi szövetség elnöke.

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

Egy német orvosi szövetség elnöke szerint Németországban már a koronavírus-járvány második felfutása történik; a Marburger Bund elnöke, Susanne Johna egy bajor lapnak adott interjújában beszélt erről.

A szervezet elnöke hozzátette, hogy a német kórházak felkészültek, de most fokozatos megközelítést kell alkalmazni az új kórházi ágyak felszabadításával kapcsolatban, ahogy a fertőzések száma növekszik, ahelyett, hogy azonnal lefoglalnák az intenzív osztályokat. A német intenzív osztályokon jelenleg huszonegyezer ágy van, amelynek nagyjából a fele szabad, az adatok szerint 270 koronavírusos beteget kezelnek jelenleg intenzív osztályon.

Susanne Johna elmondta, hogy a második hullám nem összehasonlítható az elsővel, azonban arra is figyelmeztetett, hogy Németországban elpazarolhatják a korábban elért sikert. Hozzátette még, hogy mindannyian vágyakozunk a normalitásra, de a jelenlegi helyzet nem normális, és sürgette a németeket, hogy tartsák be a korlátozásokat, például a maszkok viselését.

A Robert Koch német közegészségügyi intézet kedden 879 új fertőzésről számolt be az elmúlt huszonnégy órában, amelyet követően a járvány kitörése óta a németországi fertőzések száma elérte a 211 281-et. (Politico) / portfolio.hu


 

h i r d e t é s