h i r d e t é s

Nemzetközi tanácskozás a fenntartható fejlődésről a Roszatom vezetőinek részvételével

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Nemzetközi tanácskozás a fenntartható fejlődésről a Roszatom vezetőinek részvételével

2020. november 27. - 15:33

2020. december 1-2-a között rendezik meg az első Global Impact – A cselekvés energiája elnevezésű online konferenciát, amely a világgazdaság kiegyensúlyozott növekedésének emberközpontú megközelítését tűzte ki célul. A kétnapos online rendezvényen a kormányzati szervezetek, az üzleti élet és a civil szféra képviseletében 60 szakember vesz részt a világ számos országából.

A kép illusztráció! - Forrás: Urdupoint.com

A Global Impact konferencián a jövő technológiái és a jövőstratégiák szempontjából meghatározó cégek képviselői vesznek részt. Köztük orosz részről a Roszatom és az orosz Nemzeti Gazdaságkutató Intézet.

Részvételi szándékát jelezte William Magwood IV, az OECD Nukleáris Energia Ügynöksége vezérigazgatója, Tatjana Valovaja, az ENSZ genfi irodájának főigazgatója, Rusztam Minyihanov, a Tatár Köztársaság elnöke, Jean-Bernard Levy, az Électricité de France elnök-vezérigazgatója és Alekszej Lihacsov, a Roszatom vezérigazgatója, valamint több más, ismert vállalatvezető.

A rendezvény főelőadója Paul Polman, az IMAGINE, az ENSZ fenntartható fejlődési célok elérésére létrehozott szervezetének társalapítója és elnöke, valamint az ENSZ Global Compact (a világ legnagyobb önkéntes vállalati fenntarthatósági kezdeményezése) alelnöke. A további előadók között szerepel Vicky Kolbert, a világszerte ismert Escuela Nueva tanítási modell társszerzője, a WISE (2013), valamint a Yidan Prize (2017) díjazottja, Ira Ehrenpreis, a Tesla Motors igazgatósági tagja, valamint a kockázatitőke-ipar és az energetikai innováció elismert vezetője, Nic Marks, a Happy Planet Index szerzője, aki egyben a Happiness Works alapítója és mások.

A konferencia fő témája, hogy miként járulhatnak hozzá a globális intézmények, vállalatok és közösségek a fenntartható fejlődéshez. A résztvevők megvitatják az üzleti életet érintő új kihívásokat, a munkapiac jövőjét, a Föld védelmét és a fenntartható gazdaságra való átállást, a zöld gondolkodásmódot, valamint a mesterséges intelligencia jövőbeni szerepét és az ehhez kapcsolódó etikai szempontokat is.

2020. december 2-án a konferencia a nemzetközi szervezetekkel karöltve egy sor kísérőrendezvénynek is otthont ad. Tatjana Terentyeva, a Roszatom vezérigazgató-helyettese vezeti az Oroszországi Föderáció Kereskedelmi és Iparkamarájának Fenntartható Fejlődési Tanácsa, a CSR és Önkéntesség Tanácsának első ülését. Jól ismert vállalatok, kis- és középvállalkozások, egyetemek és a média képviselői osztják meg egymással a tapasztalataikat és vitatják meg, hogyan lehetne a vállalatok fenntartható fejlődéséhez hozzájárulni, és javaslatot tesznek olyan megoldásokra, törvényjavaslatokra, amelyek az adott ágazat fejlődéséhez hozzájárulhatnak.

A Roszatom és az orosz Nemzeti Gazdaságkutató Intézet kezdeményezi a vállalati stratégia emberközpontú megközelítésének és mérhetőségének tanulmányozását. A humán erőforrás kapcsán szó lesz a tehetséggondozás szerepéről a fenntartható gazdasági fejlődésben, illetve egy olyan minősítési rendszer kidolgozásáról, amely az ENSZ fenntartható fejlődési céljaival összhangban értékeli a vállalatok stratégiai átalakítását.

Az online konferencián való ingyenes részvételhez az alábbi címen lehet regisztrálni: https://impactconference.global/. A regisztrált résztvevők az előadókkal és egymással is kommunikálhatnak, részt vehetnek vitákban és a szavazásokon. A konferencia angol, illetve orosz nyelvű lesz.