h i r d e t é s


Nesze Neked ATV

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Nesze Neked ATV

2017. november 25. - 06:08

 

Semjén Zsolt minden lényeges kérdésben egyetért a Hit Gyülekezetével

Forrás: mandiner.hu

Előadást tartott Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a Hit Gyülekezete teológiai főiskoláján, a Szent Pál Akadémián – ezzel maga az egyház büszkélkedett el pénteken. - írja a Magyar Nemzet

A Hit Gyülekezetének közleménye szerint Semjén azt mondta: „Nagyszerű, hogy úgy vagyunk itt együtt, hogy egyikünk sem adott fel semmit. Mindegyikünk azt mondja, amit mindig is mondott, és kiderült, hogy az értékeink, a felfogásunk sokkal közelebb van egymáshoz, mint azt gondoltuk volna, sőt, minden lényeges kérdésben ugyanazt gondoljuk”. A miniszterelnök helyettese arról is beszélt, az állam és az egyház szétválasztása helyes, hiszen az állam nyilvánvalóan nem illetékes teológiai kérdésekben. Ugyanakkor úgy vélte, az államnak és az egyháznak az elválasztásából nem következhet az egyház és a társadalom elválasztása. 

A Hit Gyülekezete és a kormánypártok kapcsolata végül akkor jutott nyugvópontra, mikor 2011-ben az az Országgyűlés által megszavazott új egyházügyi törvény a vallási közösséget is az elismert egyházak között említette.

Tavaly decemberben egyébként nagy sajtóvisszhangot váltott ki a Németh Sándorról – aki egyben az ATV tulajdonosa is – készült fotó, amelyen a kormányhoz közel álló Andy Vajna filmügyi biztossal ebédel.


Forrás: Juhász Péter / Facebook

„Vidám hangulatú beszélgetés volt ez, mondhatnám polgári csevej, semmilyen előre meghatározott témánk nem volt” 

– nyilatkozta Németh a találkozóról a Magyar Narancsnak.h i r d e t é s

betöltés..

;