h i r d e t é s

Nevet változtat a Telenor

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Nevet változtat a Telenor

2019. szeptember 21. - 06:26

 

Új tulajdonosa és új neve lesz a Telenornak

A kép illusztráció! - Forrás: lokal.hu

Akár napokon, de legkésőbb pár héten belül hivatalosan is bejelenthetik, hogy a júliusban szárnyra kelt pletykáknak megfelelően a magyar állam 25 százalékos tulajdonrészt szerez a Telenor Magyarországban – írta a HWSW.

A cég tavaly júliusban került a Telenor norvég anyacégétől jelenlegi tulajdonosához, a cseh PPF befektetői csoporthoz. A cseh cég az egynegyed tulajdonrészt nem közvetlenül az államnak, hanem az állami kézben lévő Antenna Hungáriának adná, illetve adta el.

A Telenor lehetséges tulajdonosváltásának következményeivel is foglalkozott a HWSW. Azt írták, hogy mivel a jelenlegi tárgyalások a kiszivárgott hírek szerint a Telenor Magyarország részvényeinek 25 százalékának állami kézbe kerüléséről szólnak, mindez garancia lehet arra, hogy a mobilszolgáltató a továbbiakban is piaci alapokon működik majd, miközben nyeresége alapján osztalékot fizet az államnak.

Noha a PPF a tavaly megkötött szerződés értelmében 2021-ig kapott engedélyt a Telenor márkanév és imázselemek használatára, a HWSW azt is írja, hogy tudomása szerint a cég már idén megújíthatja arculatát és nevet is válthat.

Ennek az oldal szerint köze lehet a feltételezett tulajdonszerzéshez is. (hirklikk.hu)


 

h i r d e t é s