h i r d e t é s

Nevetségessé tette magát a kormány

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Nevetségessé tette magát a kormány

2017. június 19. - 13:40

Ha igazak az adósságkezelő központ állításai a letelepedési kötvényekkel kapcsolatban, akkor három év alatt 0,0025 százalékos hozamot hoztak a papírok. De kétséges, hogy ez a "hatalmas" profit teljesült. - írja a napi.hu.

Forrás: napi.hu

Folytatódik a vita a Magyar Nemzet és a Nemzetgazdasági Minisztérium alá tartozó Államadósság-kezelő Központ (ÁKK) között arról, hogy volt-e anyagi haszna a letelepedési kötvényeknek

- derül ki a napilap hétfői cikkéből. Ezzel a kötvénnyel gazdag bevándorlók európai letelepedését segíti a magyar kormány, ugyanis a kötvényvásárlásért cserébe letelepedési engedélyt kap a vásárló.

A napilap számításai szerint tavaly év végéig egymilliárd forintot bukott, az ÁKK szerint ugyanennyi profitot nyert az állam a kötvényprogramon.

A Magyar Nemezt cikke levezeti, hogy az ezekhez a papírokhoz hasonló ötéves kötvények hozama hogyan alakult 2013, azaz a program indulása óta, amiből kiderül 2014-ig nyert a dolgon a költségvetés, ám azt követően bukott.

A lap emlékeztet arra is, hogy az ÁKK szerint tavaly év végéig 397 milliárd forint értékben bocsátottak ki letelepedési kötvényt.

Ezért ha elfogadjuk az egymilliárdos profitot, amiről a hivatal beszél, akkor a nyereségráta 2016 végéig mindösszesen icike-picike 0,0025 százalék.

napi.hu