h i r d e t é s

Nincs annyi lélegeztetőgép, ahányról Orbán beszél?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Nincs annyi lélegeztetőgép, ahányról Orbán beszél?

2020. március 18. - 08:08

Orbán Viktor miniszterelnök, Müller Cecília országos tisztifőorvos és Kásler Miklós miniszter is mást mondanak.

A kép illusztráció! - Forrás: Bartos Gyula / kormany.hu

A miniszterelnök hétfő délután, az azonnali kérdések órájában a parlamentben 2000 darab lélegeztető készülékről beszél, pont annyiról, mint korábbi, a péntek esti bejelentésében.

Orbán Viktor ezt 2020. március 13-án, péntek este negyed tízkor jelentette be.

Nagy valószínűséggel nincs annyi lélegeztetőgép, ahányról a miniszterelnök beszélt!


Forrás: Korózs Lajos Facebook oldala

Müller Cecília országos tisztifőorvos legutóbbi 1600 darab készülékről beszélt. Eleve már az furcsa, hogyan jönnek ki ezek a szép kerek számok. És akkor ott van Kásler miniszter, aki pedig Emmis levelet küldött a kórházaknak, amelyekben arra kéri az illetékeseket, hogy küldjenek számára pontos leltárt a használható lélegeztető gépekről és azokról is, amelyek javításra szorulnak.

Ha a fentiek igazak, akkor itt nagyon nagy baj van, ahogy a népjóléti bizottság elnöke fogalmazott; "ég a ház" - és nem túlzott.

2020. február 23-án az Európai Bizottság köszöntet mondott azoknak az Uniós országokonak, köztük Magyarországnak is, akik mintegy 25 tonna (!) egyéni védőfelszerelést juttattak a vírussal küzdő Kínába.


Forrás: Korózs Lajos Facebook oldala

Adódík a kérdés, hogy most miért nincs az orvosoknak és egészségügyi dolgozóknak elegendő védőfelszerelés? Ahogy kérdés az is, mi lehet a 400 darabos eltérés oka a lélegezetőgépek számát tekintve?

Nem tudjuk. Nem tudunk semmit.


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s

Clicky