h i r d e t é s

Nincs elég ember a BKV-nál, jöhet a sztrájk

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Nincs elég ember a BKV-nál, jöhet a sztrájk

2017. március 06. - 14:55

A legnagyobb BKV-s szakszervezet elnöke szerint a cég dolgozói az elmúlt 3 évben 30 százalékos béremelést követelnek. Ha pedig a követelés nem teljesül március végéig, akkor sztrájkba kezdenek - írja a 24.hu.

A kép illusztráció! - Forrás: MTI

A következő években minimum évi ezer fős létszám kilépés utánpótlását kell megoldania a BKV-nak – írja az Index a cég 2017-2020-ra vonatkozó humán stratégiája alapján.

A dokumentum szerint tavaly 452 járművezető (ebből 353 buszsofőr), 248 szakmunkás és 26 mérnök hagyta ott a BKV-t. Ezért a stratégia szerint az első számú feladat “a személyi alapbéreket a piaci viszonyokhoz igazítani”.

A legnagyobb BKV-s szakszervezet elnöke szerint a cég dolgozói az elmúlt 3 évben 30 százalékos béremelést követelnek. Ha pedig a követelés nem teljesül március végéig, akkor sztrájkba kezdenek.

A MÁV és a Volán is megadta a dolgozóknak a követelt béremelést, így még inkább nő az elszívóhatás.

A BKV ajánlott fizetését pedig még a pályakezdők is kinevetik.

A legnagyobb BKV-s szakszervezet elnöke azt mondja, ha nem oldódnak meg a problémák, sok sofőr Bécsbe mehet, hiszen ott akár mostani fizetésük háromszorosát is megkereshetik.

A humán stratégia azt írja, a közeljövőben a legnagyobb kihívás a hármas metró pótlásának lebonyolítása lesz. 2016 decemberében a havi járművezetői záró létszám 2412 fő volt, viszont a metrópótlás ellátásához a déli szakasz felújítása alatt 2500-2600, az északi és déli szakasz lezárásakor pedig 2700-2750 fő szükséges.

 

24.hu

Címkék: