h i r d e t é s

Nincs front, van helyette szürkeség

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Nincs front, van helyette szürkeség

2015. december 04. - 07:51
0 komment

 

Pénteken és a hétvégén sem érkezik front, de sokfelé borongós, néhol tartósan ködös időre kell számítani. 

Nagy csapadék sem várható, és az igazi decemberi havazásra is várni kell még - írja az Időjárás.

Délelőtt a reggeli ködfoltok a hegyvidékek völgyeiben néhol csak nehezen szűnnek meg, és máshol is borongós, párás idő lesz jellemző. Számottevő csapadékra nincs kilátás, de helyenként előfordulhat szitálás. 

Délután az ország legnagyobb részén borongós, szürke időre kell számítani, néhol a ködfoltok is megmaradhatnak. A felhőzet felszakadozására, némi napsütésre a nyugati határnál van legnagyobb esély. Számottevő csapadékra nem számíthatunk, de a borult, párás tájakon előfordulhat szitálás.

Mérsékelt marad a délkeleti szél, a maximumhőmérséklet 4, 9 fok között várható.

Hétvége

Szombaton északnyugat felől átmenetileg megnövekszik a felhőzet, de csak helyenként lehet kisebb esőre számítani. Később a felhőzet csökken, de keleten tartósan borult körzetek is lesznek. Csapadék nem várható. Változó irányú szél lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4, 11 fok között alakul.

Vasárnap a reggelre képződött ködfoltok helyenként tartósnak bizonyulnak, alacsonyszintű rétegfelhőzet is képződhet belőlük. Csak kevés helyen lesz napsütés. Számottevő csapadék nem várható, legfeljebb a borongós tájakon lehet szitálás. A déli szél mérsékelt lesz. A hőmérséklet csúcsértéke 5, 12 fok között alakul.

 

idojaras.hu


 

h i r d e t é s