h i r d e t é s


Nincs fűtés egy kispesti iskolában

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Nincs fűtés egy kispesti iskolában

2017. január 06. - 15:17
0 komment

 

A szülők hősugárzókat visznek be, de azokkal több baj is van. Az egész rendszert kéne kicserélni - írja az Index.

Forrás: kispest.info

A Wekerletelepen található Erkel Ferenc Általános Iskolában december óta nem működik a fűtés - tudta meg a 444.hu. Egy olvasójuk jelentkezett náluk az információval, akinek oda járnak a lányai. Azt írta, hogy már kétszer el kellett hozni a gyerekeiket, mert az osztályteremben 14 fok volt, és a szünet után már egyáltalán nem is volt fűtés.  

Most valamit javítgattak, így a tegnapi napot teljesen felöltözve töltötték kb. 19°C-ban. Az alagsorban lévő tornateremben és öltözőben teljesen hidegek a radiátorok.

- írta a szülő. 

A KLIK annyit mondott a szülőnek telefonon, hogy elavult a rendszer, tavaszig nem lehet kijavítani.

Az egyik anyuka hősugárzót vitt be ma reggel. Az ötlet onnan származott, hogy a KLIK nagyteljesítményű hőlégfúvókat ígért hétfő reggelre. 1 db konnektor van a teremben és nem merik bekapcsolni, mivel az elektromos hálózat nagyon elavult. Kérdem én..akkor mi lesz?

A 444.hu.nak egy iskolaközeli forrás is megerősítette, hogy az egész fűtés rossz az iskolában, tavasszal az egész rendszert ki fogják cserélni. Forrásuk szerint az nem igaz, hogy a KLIK ne csinálna semmit, mert az embereik állandóan ott vannak és igyekeznek legalább időlegesen beindítani a fűtést. Ez sem elég mindig, január másodikán, amikor teljesen leállt a kazán, haza kellett küldeniük délelőtt a gyerekeket.

A hősugárzókkal több baj van: tűzvédelmi okokból nem szabad ilyesmit hosszabbítóba dugni, csak közvetlenül a fali hálózatba, és az épület elektromos hálózata is veszélyesen elaggott. A helyzet az alagsorban a legdurvább, így ha hétfőn megérkezik a négy a KILIK-es hőlégfúvó, ott fogják bevetni azokat. 

index.huh i r d e t é s

betöltés..

;