h i r d e t é s

Nincs különbség: A gyerekek mégis úgy fertőzhetnek, mint a felnőttek

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Nincs különbség: A gyerekek mégis úgy fertőzhetnek, mint a felnőttek

2020. július 02. - 06:30

Több tanulmány szerint kis szerepük van a gyerekeknek a koronavírus terjesztésében, most azonban egy friss kutatás felülírta az eddigi vélelmeket.

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

A bölcsődék, óvodák, iskolák újranyitása miatt fontos kérdés, hogy a gyerekek hogyan terjesztik a koronavírust, és a témában eddig megjelent tanulmányok többsége szerint a gyerekeknek csekély szerepük van a koronavírus terjesztésében.

Korábban például a holland Nemzeti Egészségügyi Intézet (RIVM) tanulmánya, amely az ország vezető orvosi folyóiratában jelent meg, 54 családban vizsgálta a vírusfertőzés alakulását, és arra jutott, hogy a 12 éven aluli gyerekek alig terjesztik a koronavírust, amely a gyerekeket ritkábban fertőzi meg, és ha meg is fertőződnek, általában nem betegednek meg súlyosan.

Egy friss tanulmányból, amelyet a Portfolio ismertet, viszont az derül ki, hogy a gyermekek a felnőttekhez hasonlóan terjeszthetik a vírust. Svájci kutatók 23, 7 nap és 16 év közötti életkorú koronavírusos gyereket vizsgáltak meg, és a gyerekek szervezetében kettő kivételével ugyanolyan mennyiségű vírust találtak, mint koronavírusos felnőtteknél.

Annak ellenére, hogy a fertőzött gyerekek nagy arányban kisebb tüneteket mutatnak vagy tünetmentesek, őket is fertőzőnek kell tekinteni, állítják a svájci szakemberek, akik azt is elismerik, hogy több kutatásra van szükség azzal kapcsolatban, hogy milyen szerepet játszanak a gyerekek a koronavírus terjesztésében. (infostart.hu)