h i r d e t é s

Nincs menetrend Esztergom új autóbuszpályaudvarához

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Nincs menetrend Esztergom új autóbuszpályaudvarához

2019. október 21. - 09:43

 

Azon túlmenően, hogy a több cikluson keresztül épülő intermodális csomóponthoz módosította az önkormányzat Esztergom rendezési tervét, nem sok minden történt.

Dó Ri képe az új esztergomi buszpályaudvarról, amelyhez helyi tömegközlekedéssel eljutni nem egyszerű - Forrás: Facebook

A beruházás kezdete óta meglehetősen szűkszavú a kommunikáció a beruházással kapcsolatban. Ahogy közeledik az átadás napja, úgy gyűlnek a kérdések az új közlekedési csomóponttal kapcsolatban.

Korábban sokat foglalkoztunk az építkezéssel és a helyszínválasztással is. Évek óta számos olvasói levelet kapunk az IMCS-vel kapcsolatban. A legújabb olvasói levelek most már gyakorlati kérdéseket feszegetnek, amelyekre nincs érdemi válasz.

Az új autóbuszpályaudvar 18 perccel messzebb van gyalogosan a jelenleg még üzemelő, Simor János utcában található buszpályaudvartól. Ez a végállomás legkevesebb 35 autóbuszjáratot szolgál ki a Volánbusz adatai szerint.


Nagyobb méretért kattintson a képre!
Forrás: volanbusz.hu

Az új autóbuszpályaudvar papíron követi az európai közlekedési trendeket, hiszen Nyugat-Európában alapvetően jól működnek azok a közlekedési csomópontok, amelyek egy helyen teszik lehetővé különböző tömegközlekedési eszközök között az átszállást.

Esztergomban is egész jól fog működni a tömegközlekedés, ha valaki vonattal érkezik a városba. A város soványka helyi autóbuszjáratainak a menetrendjét több próbálkozás eredményeként sikerült szinkronba hozni a vasúttal. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a vonattal érkező utasok többnyire helyi autóbusszal folytathatják utazásukat Esztergomban. Akinek mégis „rosszul” érkezik be a vonatja, annak marad a várakozás, vagy a séta.

A jelenlegi helyi járati menetrend nincs felkészítve a városba érkező helyközi- és távolsági autóbuszok utasforgalmának kiszolgálására. Egyáltalán semmit nem lehet tudni arról, hogy az önkormányzat vagy a volántársaság milyen módon tervezi az intermodális csomóponthoz igazítani a helyi tömegközlekedést.

Korábban a buszpályaudvar, elhelyezkedésénél fogva nem tette szükségessé a helyi buszközlekedés átszervezését. Hiszen a „régi” buszpályaudvar gyakorlatilag a „város közepére” szállította az utasokat. Gyalogosan 6-7 perc alatt elérhető volt a kórház, a Kormányhivatal, de a városközpont is 10 percen belül volt.
Ha üzemelni kezd az új buszpályaudvar és nem lesz átgondolt helyi járatközlekedés, a kórház elérése 20 percnél is több időt vehet majd gyalogosan igénybe.

Az egyik utolsó olvasói levél a témában éppen a helyi tömegközlekedés hiányosságaira hívta fel a figyelmet. Az új buszpályaudvartól a Bánomi lakótelep 50 perc séta!

„El lehet képzelni akkor hogy esőben- hóban-latyakban mennyi idő ugyanaz a táv, plusz sötétben s szélben. S plusz ha naponta valaki kénytelen oda-vissza gyalog bumlizni,melóbamenet. Akkor naponta egy órát késik?
És akkor még nem is beszélve a munkaszüneti illetve az ünnepnapokról ,plusz a hosszúhétvégről,amikor azon időszakokban nincs garantálva a helyijáratok közlekedése.”
[…]

„Akkor kérdezném a közlekedési szakértőket hogy érjen  oda az a vidékiek akik távolsági járattal érkeznek pl.18órakor kezdődő rendezvényre ami pl.a Várban van megrendezve? Mert taxira ami méregdrága,nem mindenkinek telik.”
[…]
Plusz nemgondoltak bele hogy jó volna ha esetleg lesznek helyijáratok, akkor azért már nekelljen külön fizetni a vidékieknek se? Ugyanis pl. Sárisápról-Esztergomba egy teljes jegy 465 Ft, ami már nem olcsó.”


 

h i r d e t é s