h i r d e t é s

Nincs olyan területe a háznak, ahol ne mutatnának jól a fabútorok

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Nincs olyan területe a háznak, ahol ne mutatnának jól a fabútorok

2021. november 17. - 09:09

A fa mindenekelőtt az esztétikai vonzerő és a páratlan szerkezeti integritás egyedülálló kombinációját kínálja, amelyet más anyagok nem képesek tükrözni. Képes átalakítani egy szoba vagy az egész ház hangulatát, otthonos, barátságos és igazán „organikus” érzést teremtve. 

Forrás: mybutor.hu

Erő és tartósság

Ezt az anyagot generációk óta használjuk bútorgyártáshoz, és mint ilyen, időtlen minőséget kínál, amelyet nem lehet megismételni. Akár keményfát vagy puhafát választunk, a MyBútor kínálatában kapható étkezőasztal stabil és megbízható lesz.

Ez a tartósság biztosítja, hogy kiváló ár-érték arányt kínálnak – és ha valaha is el akarnánk adni egy ilyen masszív, gondozott bútordarabot, az éveken keresztül is megőrzi értékét.

A tartósság az egyszerű karbantartást is biztosítja, ugyanis a gyantázást, a polírozást és az olajozást csak alkalmanként kell elvégezni.

Fenntarthatóság

Ha egy fából készült terméken „FSC Certified” logó látható, az azt jelenti, hogy a termék megfelel a Forest Stewardship Council által meghatározott előírásoknak, ami a fakitermelés „arany standardja”. Ez biztosítja, hogy a fa környezetbarát módon kerüljön beszerzésre, vagyis pontosan lekövethető a termék útja az erdőből, valamint a fakitermelés és a kapcsolódó tevékenységek környezeti hatása.

Azt pedig még nem is említettük, hogy a fatermékek gyártása és feldolgozása során keletkező szénlábnyom drasztikusan alacsonyabb, mint más anyagoknál.

Lássunk és érezzünk

A fából készült bútorok nagyban hozzájárulhatnak a természetes világ érzésének megteremtéséhez is, mind széles színskálájuk, mind a szemcsék és rostok lenyűgöző mintázata révén. Ez főleg akkor lehet hasznos, ha egy rendkívül túlzsúfolt lakótömbben élünk a városban.

Sokoldalúság

Az esztétikai stílus tekintetében nincs vita a fa sokoldalúságáról. Függetlenül attól, hogy otthonunk nagyrészt modern, rusztikus vagy hangulatos, a fa bármilyen belső kialakításhoz illeszkedik. Egy világos színű fa étkezőasztal kiegészítheti a minimalista designt. Egy közepes, piros tónusú dohányzóasztal gyönyörűen kiegyensúlyozza a fás, rusztikus dekorációt. A sötétebb árnyalatú komód királyi, önálló darab lehet, és azonnal eleganciát varázsol otthonunkba.

Stresszcsökkentés

A Society of Wood Science and Technology 2006-os tanulmánya szerint a legtöbb ember rendkívül pozitívan reagál a fára, ezért is gondolják úgy a kutatók, hogy ennek az anyagnak a használata hozzájárulhat az egészséges környezet megteremtéséhez.

A fával berendezett szobákat általában hogyan is szoktuk jellemezni? Meleg, kényelmes, pihentető, természetes és legutolsó sorban rendkívül hívogató. Mindezekről az érzelmekről más tanulmányok kimutatták, hogy csökkentik a stresszt, a szorongást és még a gyógyulási időt is a kórházakban.