h i r d e t é s

Orbán két lábbal tiporja a kisebbségi jogokat

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam
a- a+

Orbán két lábbal tiporja a kisebbségi jogokat

2021. június 14. - 06:23

A kormányfő legújabb intézkedési tervei ezúttal sem nyerték el a nemzetközi sajtó tetszését.

Orbán munka közben - Forrás: RTL Klub

Magyarország kizárja a közterekről a kisebbségek tagjait. A kormány intézkedése értelmében a jövőben tilos lesz melegeket szerepeltetni nyilvánosan, a hivatalos indoklás szerint azért, mert meg kell védeni a kiskorúakat a pornográfiától. Úgy hogy ma már elképzelhetetlen az olyan plakát, mint amilyennel a Coca Cola két éve nagy botrányt kavart, miután egy meleg férfipár képét tette közzé a hirdetőtáblákon. - írja a Libération

A filmekben csak heteroszexuális kapcsolatot lehet bemutatni, ha a művet 18 évesnél fiatalabbak is megnézhetik. A tanárok nem emelhetnek szót a melegség mellett, ám ebből az következik, hogy a gyerekek nem szembesülnek azzal: ilyen is van. És ha mindez még nem volna elég, a rendelkezést a pedofília elleni törvény módosításaként vezetik be.

Víg Dávid, az Amnesty International igazgatója azt mondja, hogy Magyarország javarészt az orosz LMBT-elleni propagandát koppintja. Célja, hogy szép lassan elhallgattassa a közösséget, de az eredmény az lesz, hogy az érintettekre még több fenyegetés és veszély fog leselkedni. De nehezebb lesz megszervezni a büszkeség menetét is. Emellett még beszélni is körülményes lesz róla – mondja Rémy Bonny, a Forbidden (Betiltva) civil szervezet vezetője.

Az Orbán-kormány persze soha nem bánt kesztyűs kézzel a nemi kisebbségekkel. Ugyanezt tapasztalni a lengyeleknél is, ahol két éve ezek a csoportok vették át a mumus szerepkörét a migránsoktól. De ott még csak a szóbeli támadásoknál tartanak, a magyar vezetés viszont már a jogaikat szűkíti, mutat rá a már említett NGO képviselője.

Mindkét kormány a születésszám növelését írta zászlajára és konzervatív forradalmat hirdetett. Az LMBT-közösség elleni hadjárat kiegészíti a hagyományos család védelmét. Egy sor intézkedés hivatott ösztönözni a gyerekvállalást, ám ebben a rendszerben a melegeknek láthatóan nincs helyük.

Az ellenzék meghátrálásra kényszerítette Orbán Viktort a Fudan Egyetem ügyében

Az ellenzék meghátrálásra kényszerítette Orbán Viktort a Fudan Egyetem ügyében, úgy hogy a kormány a választások közeledtével jegeli a megosztó tervet. A 180 fokos fordulat felvillanyozta az ellenzéki pártokat, a campus elutasítása politikai jelszó lett. Több ezren vonultak az utcára, hiába tilos ekkora tüntetést tartani. Az ellentábor a miniszterelnök ellen fordította a nacionalista retorikát, amit éppen ő maga alkalmazott oly sikeresen az utóbbi évtizedekben. - írja a Guardian

Az ellengőz riadóztatta a hatalmat. Krekó Péter úgy értékeli, hogy új helyzet állt elő, mivel most először fordul elő, hogy bármilyen kínai beruházás kényes politikai kérdés lett. A hatalom persze sokáig elkötelezettnek látszott Peking térnyerésének támogatására, egészen addig, amíg rá nem jött, hogy az befolyásolhatja a választást. De ha a Fidesz győz, akkor biztosra lehet venni, hogy leporolja az elképzelést.

A hivatalos aggodalmakra utal, hogy a miniszterelnök váratlanul megjelent a kormánytájékoztatón. Bírálók ugyanakkor emlékeztetnek arra, hogy a CEU-nak mennie kellett. Orbán ugyan a belpolitikában ádáz antikommunista harcot vív, de ettől még, a keleti nyitás jegyében lelkesen a keblére ölelte Kínát. Csakhogy politikája egyre nagyobb nyugtalanságot váltott ki a lakosságban, részben a fokozódó eladósodás miatt.

A tudósító végigolvasta azt a jó ezer kommentet, miután a budapesti kínai nagykövetség keményen kirohant Karácsony Gergely ellen, de egyet sem talált, amely egyetértett volna a kínaiakkal.  

Magyarországon a futball a legfőbb vezetésre tartozik és változatlanul politikai kérdésnek számít

Magyarország kivétel a mostani labdarúgó Európa-bajnokság házigazdájaként, mert úgy csinál, mint ha soha nem is lett volna a járvány: csak a Puskás Stadionba adják el az összes jegyet. Az impozáns teltház célja, hogy szárnyakat adjon a hazai válogatottnak, és ebben az sem zavarja a nemzeti-populista méltóságok örömét, hogy azért az aranylábú fiúk többször is megbotlottak. - írja a Die Presse

Szijjártó Péter mégis biztos abban, hogy a keddi meccsen a zsúfolt lelátók a vendéglátók javára billentik a mérleget, papíron hiába a címvédő Portugália a favorit.

Magyarországon a futball a legfőbb vezetésre tartozik és változatlanul politikai kérdésnek számít, elképesztő összegek mentek el az utóbbi jó 10 évben stadionépítésre. A megszállott fociszurkoló Orbán személyes akarata volt, hogy tömve legyen a tribün a mérkőzéseken, hiszen jön a választás, így nagyon kell a siker. Ezért nem érdekesek az egészségügyi kockázatok, az esetleges mellékhatások, nem számítanak a bírálatok.

Lantos Gabriella, az Új Világ Néppárt elnökségi tagja ugyanakkor óv attól, hogy bárki hitelt adjon a propagandának, hiszen még messze van a nyájimmunitás. Szerinte csak az emberek tudják saját magukat megvédeni a kormányzat felelőtlenségétől. (nepszava.hu)