fbpx Tetőzik a hőség | CIVILHETES

h i r d e t é s

Tetőzik a hőség

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Tetőzik a hőség

2021. június 24. - 05:50

 

Jelenleg is zajlik az idei év első hőhulláma. A csütörtökön 39 fokkal tetőző hőhullám mögött a hidegfrontnak köszönhetően felfrissül az idő, a hétvégén már jóval kellemesebb hőmérsékletű nyári időben lesz részünk.

A hajnali 17-24 fokot követően délutánra 35 és 41 fok közé forrósodhat a levegő. A napos idő mellett időnként erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, de egy-egy zápor, zivatar csak néhol északon, északkeleten és középen alakulhat ki kis eséllyel. Többfelé élénk, helyenként erős lökések kísérhetik a déli, délnyugati szelet.

Orvosmeteorológia

 A helyenként 40 fokos meleg alaposan megterheli a szervezetet, különösen a szív- és keringési panaszokkal élőkét, valamint az idősekét.

Alvászavarok, koncentrációs zavarok, fejfájás, szédülés jelentkezhet.

Lehetőleg kerüljük a nehéz fizikai megterhelést.

A nagy melegben csökken a szellemi és fizikai munkavégző képesség.

Az UV-sugárzás 11 és 15 óra között országszerte extrém erős lesz, gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről! Nagy lesz a napszúrás veszélye is, így napközben kerüljük a tűző napon való tartózkodást! Továbbra is fogyasszunk elegendő vitamint, szezonális zöldségeket, gyümölcsöket és figyeljünk a megfelelő, napi legalább 2-3 liternyi folyadékbevitelre!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s

Kommentek