fbpx Tovább tart a hőség | CIVILHETES

h i r d e t é s

Tovább tart a hőség

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Tovább tart a hőség

2021. július 29. - 05:49

 

A felfrissülés még várat magára, noha helyenként zápor teheti változatossá az időt. Nem ez lesz viszont a jellemző, hanem inkább a nagy meleg: délkeleten továbbra is elérheti a hőmérséklet a 37 fokot!

Éjszaka és hajnalban az északi, északnyugati és az északkeleti tájakon néhol kialakulhat átmenetileg egy-egy gyenge zápor, zivatar. Napközben azonban túlnyomóan napos, száraz időre kell készülni, legfeljebb elvétve lehet kisebb csapadék. A nyugati-északnyugati szelet többfelé kísérhetik élénk lökések. Hajnalban 16-24, délután 31-37 fokot mérhetünk.

Orvosmeteorológia

Nem várható fronthatás, folytatódik a kánikula. A nagy melegben általános tünetek között szerepel a fáradtság, tompaság, aluszékonyság, illetve ingerültebbek, dekoncentráltabbak lehetünk.

A szív- és érrendszeri megbetegedésekkel küzdők és az idősek számára különösen megterhelő a hőség.

Keringési panaszok, vérnyomás-ingadozás, rosszullét léphet fel, ezért érdemes lesz többet pihenni, kerülni a nagyobb fizikai megerőltetést.

A helyzetet tovább rontja, hogy a nappali hőség után az éjszakák sem hoznak érdemi felfrissülést.

A fülledt időben légszomj, nehéz légzés is jelentkezhet.

Többfelé élénk lesz a nyugati-északnyugati szél, emiatt az érzékenyebbeknél fokozódhat a fejfájás és az ingerlékenység.

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentek

h i r d e t é s