fbpx Orbánnak üzent a német államfő | CIVILHETES

h i r d e t é s

Orbánnak üzent a német államfő

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Orbánnak üzent a német államfő

2021. szeptember 04. - 06:15

 

Frank-Walter Steinmeier szerint a demokrácia vagy liberális, vagy egyáltalán nincs

Frank-Walter Steinmeier német államfő - Forrás: wikipedia

„A választások periodikus ismétlődése önmagában még nem biztosítja a demokráciát” – jelentette ki német államfő. Frank-Walter Steinmeier a szlovák fővárosban egy, a Globosec kül-és biztonságpolitikai fórum által rendezett „A demokrácia kortárs kihívásairól" szóló vitán vett részt. Steinmeier kiemelte: továbbra is meggyőződése, hogy „a demokrácia vagy liberális, vagy nem létezik”.

„Pillanatnyilag az Európai Unióban és az Amerikai Egyesült Államokban is próbára van téve a demokráciáink belső ellenálló képessége. Kívülről autoritatív modellek támadják, emellett azonban belső támadásoknak is ki van téve, ez pedig nem hagyhat hidegen minket” – tette hozzá Steinmeier.

A korábbi külügyminiszer, jelenlegi német államfő a vitán részt vevő politológusok, volt diplomaták és a média kérdéseire is válaszolt. A kérdések pedig, mivel a demokráciákat fenyegető kihívásokról volt szó, nem véletlenül, elsősorban Magyarországra és Lengyelországra vonatkoztak - írja a Népszava. Az érdeklődők azt firtatták, hogy a német politikus szerint a két uniós állam mennyire távolodott el az európai demokráciafelfogástól.

Steinmeier „diplomatikus” volt, de így is egyértelműen üzent az illiberális demokráciát hirdető Orbán Viktornak. (Hírklikk)


 

Kommentek

h i r d e t é s