h i r d e t é s

Máris kifarolhat az Orbán-kormány a szankciók meghosszabbításának vétójából

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Máris kifarolhat az Orbán-kormány a szankciók meghosszabbításának vétójából

2022. szeptember 07. - 14:57

Ha egyáltalán valaha is komolyan gondolták azt.

Forrás: Szijjártó Péter Facebook oldala

Úgy néz ki, a magyar kormány 180 fokos fordulatot vett az orosz oligarchákkal szembeni uniós szankciók meghosszabbításának ügyében – legalábbis erről írt szerdán a Twitteren Rikard Jozwiak, a Szabad Európa azon újságírója, aki kedden megírta, hogy a magyar kormány csak akkor nem vétózza meg a szankciók meghosszabbítását, ha három oligarchát levesznek a listáról.

Jozwiak szerint a nagyköveteket szerdán délelőtt tájékoztatták arról, hogy a magyarok mégsem vétóznak, azonban márciusban – amikoris ismét fel fog jönni a szankciók meghosszabbításának kérdése – újra elő fognak hozakodni a témával.

Kedden a KKM is reagált a hírre, azt írták, hogy "Az európai uniós szankciós listák felülvizsgálata folyamatosan zajlik, és időnként felmerülnek szempontok, melyek szerint egyes személyek vagy entitások szankciós listán történő szerepeltetése nem kellően megalapozott. A döntés azonban közösen születik, és a szankciós listák hatálya minden bizonnyal meghosszabbodik".

A Szabad Európa keddi cikkében arról írt, hogy a magyar kormány akár a szankciók vétójával is próbálhatja zsarolni az uniót a jogállamisági eljárás és a helyreállítási alap ügyével kapcsolatban. (hvg.hu)