h i r d e t é s

Színes műanyag ablakot is választhatunk otthonra?

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Színes műanyag ablakot is választhatunk otthonra?

2024. október 21. - 10:13

Az elmúlt évtizedekben a műanyag nyílászárók hatalmas népszerűségnek örvendtek. Ez a lendület a mai napig tart, sőt, az energiaválság egyértelműen megmutatta, hogy ez a kialakítás nyújtja a legjobb energiahatékonyságot otthonainkban. Gyakori ellenérv azonban a műanyag ablakokkal szemben, hogy csak fehér színben érhető el, de mi a helyzet valójában?

Frrás: rsablak.hu

Rengeteg árnyalat és mintázat

A mai műanyag ablak már több tényezőben is különbözik az évtizedekkel ezelőtt használthoz képest, amit az RS Ablak kínálata is jól mutat. Az állam is rengeteg támogatást, programot hirdetett az elmúlt években, hogy az épületek, családi házak és panellakások szigetelését hatékonyabbá tegye.

Egyre több helyen találkozhatunk műanyag ablakokkal, de gyakori ellenérv ezzel a kialakítással szemben az, hogy csak fehér színben érhető el. A fehérnek vannak előnyei, hisz bármilyen lakberendezési és építészeti stílushoz tökéletesen illeszkedik, de sokszor jellegtelen, kevés érzelmet áraszt magából.

Ma már a műanyag ablakok esetében széles színpalettából válogathatunk. Ráadásul mintázatok is elérhetőek, amelyek akár a fára is hasonlíthatnak. Mindenki a saját igényei szerint alakíthatja a megjelenést, így bármilyen stílushoz megtalálhatjuk a tökéletes változatot. Nem kell többet a fehérrel bajlódni és ez a lehetőség az ablakok mellett a bejárati ajtók esetében is elérhető.

Vannak kialakult szokások a nyílászárókkal kapcsolatban. Például a bejárati ajtó a legtöbb esetben barna, fekete vagy hasonló árnyalatú szokott lenni. Pedig a világosabb színeknek is megvan a prémium, elegáns hatásuk. Egy fehér műanyag bejárati ajtó is lehet esztétikus, de ha valamilyen szokatlan színt választunk, példa a sárga egyik árnyalatát, máris az egész ingatlannak adhatunk egy egyedi hangulatot.

Érdemes színt vinni az életünkbe, mivel az nagy hatással lehet a mindennapokra. Egy színesebb, vidámabb ingatlanban jobb hangulatban indíthatjuk a munkanapokat. Motiváltabbak leszünk és a mentális egészségre is jó hatással van.

A színek fontosak az emberek életében

Egy jól kiválasztott színes műanyag ablakkal, ajtóval kellemesebb, komfortosabb lehet az otthonunk. Ideje elfelejteni a fehér ajtókat és ablakokat, és inkább a színesebb változatok között nézelődni. Ebben pedig a műanyag ablakok abszolút a partnereink lesznek. Rengeteg kialakítás, kiegészítő közül lehet válogatni, amelyekkel szintet léphet otthonunk esztétikája és stílusa.

Miért pont műanyag ablak?

A műanyag nyílászárók több előnnyel is rendelkeznek. A tökéletes megjelenés mellett az ingatlan energiahatékonyságát is nagymértékben javítják. Akár 40%-kal is csökkenteni lehet a rezsiköltségeket. A hangszigetelés is sokkal jobb lesz, így a külső zajok kevésbé fognak beszűrődni. Nyugodtabban tudunk aludni, pihenni, kikapcsolódni vagy éppen szórakozni a továbbiakban.