h i r d e t é s

Samsung Gear S2 okosóra

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Samsung Gear S2 okosóra

2015. szeptember 04. - 17:56
0 komment

A Samsung nem próbálja elhitetni a világgal, hogy egyetlen próbálkozással tökéletes okosórát tud alkotni.

A dél-koreai társaság addig kísérletezett, amíg el nem jutott a csütörtökön Berlinben bemutatott Gear S2-ig. Az a legfontosabb, hogy jól mutat a csuklón, megfelelő a mérete és a súlya, szép a formája, és elképesztően kényelmes viselni. Szinte észre sem vettem, hogy ott van rajtam - írja az index.

Mielőtt megnéznénk a Samsung új karóráját, vessünk csak egy pillantást az első próbálkozásra, amin eléggé látszik, hogy senkinek halovány fogalma sem volt, hogyan kéne összerakni egy okosórát. Íme a Samsung Gear, aminek egy kamerát helyeztek a pántjára, és teljesen idióta módon lehetett telefonálni vele:


Fotó: Tóth Balázs

Maradjunk annyiban, hogy a két évvel ezelőtti Gear rettentően ocsmány a mostanihoz képest, ami viszont ilyen:


Fotó: Tóth Balázs

Kiváló ötlet volt a Samsungtól, hogy teljesen hagyományos eszközök és modern érintőkijelző kombinálásával valósította meg a menüben való mozgást. A kijelző körüli gyűrű forgatásával kell gördíteni egyik programról a másikra, az egyik gombbal egyet vissza, a másik gombbal a főmenübe léphetünk. Ez a helyszínen készített videónkban is látható.

Az órának két változata van, az elegáns Classic és az egyszerűbb Sport. Én az utóbbi tudtam kipróbálni, mert miközben a többi újságíró egymást ölte a pultoknál a biztonsági drótokon lógó órákért, sikerült elcsípni a Samsung egyik munkatársát, aki a saját óráját nyomta a kezünkbe, hogy játsszunk vele egy kicsit. Még rajta össze volt kötve a telefonjával, de erre nem minden esetben van szükség. Az órákban van wifi, sőt a Sportnak egyik változata e-SIM kártyával is fel van szerelve, tehát a mobilnetre is tud csatlakozni.

Ezek az órák nem androidosak, hanem a Samsung saját Tizen rendszerét futtatják. Ez nem óriási gond, mert az óra bármilyen androidos mobillal összeköthető, amiben van legalább 1,5 GB RAM, és a rendszernek legalább a 4.4-es verziója van feltelepítve.

Az óta tulajdonságai:

  • 1,2 colos, 360×360 pixeles kerek AMOLED kijelző,
  • 1 GHz-es kétmagos processzor,
  • 512 MB RAM,
  • 4 GB tárhely,
  • wifi: 802.11 b/g/n,
  • bluetooth 4.1,
  • NFC, Samsung Payhez is,
  • pulzusmérő.

Összességében a tizenöt percnyi gyorstesztünk alapján annyit merünk kijelenteni, hogy  Gear S2 az egyik legügyesebb okosóra. Addig azonban nem vonunk le messzemenő következtetéseket, amíg nem tudjuk hosszabb ideig tesztelni a Gear S2-t.

 

index.hu