fbpx Kína új, ütős lézerfegyvert készített | CIVILHETES

h i r d e t é s

Kína új, ütős lézerfegyvert készített

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Kína új, ütős lézerfegyvert készített

2015. december 07. - 08:29
0 komment

 

Az új kínai lézerfegyver a drónok ellen is hatásos, a légvédelmi feladatokra is alkalmas lehet.

A kínaiak alig egy éve mutatták be a Low Altitude Guard (LAG) I-et, ami két kilométeres távolságból képes leszedni egy drónt, nemrég pedig megérkezett a nagy testvér, a LAG II – írja a Popular Science nyomán a hvg.hu.

A beszámoló szerint a kínai médiában bemutatott új eszköz jóval erősebb energiával tüzel, mint elődje, valamint további előnye, hogy a kupolával és az enerigaellátáshoz szolgáló egységgel együtt is könnyen mozgatható, vagyis szükség esetén bárhol bevethető. Miután a LAG II-t üzembe helyezik, az elektro-optikai szenzorai segítségével beméri a célpontot, az irányítójának már csak “meg kell húznia a ravaszt”. A lézerfegyvert emellett radarrendszerhez is csatlakoztatni lehet, így a gyorsan mozgó célpontok, például rakéták elhárítására is alkalmas.

Korábban már a Boeing is fejlesztett egy lézerfegyvert, amivel a repülőgépekre veszélyes drónokat tudja leszedni, tavaly decemberben pedig az amerikai haditengerészet fegyvere mutatta meg, mit is tud valójában. A Laser Weapon Systems névre keresztelt fegyver rendkívül pontos, képes egy mozgó motorcsónakban lévő üdítős flakont úgy eltalálni, hogy közben a hajó nem sérül meg.

 

hvg.hu


 

h i r d e t é s

Kommentek