h i r d e t é s

Dagad a botrány: Kitálalt egy magyar pilóta a reptéri fosztogatásokról

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Dagad a botrány: Kitálalt egy magyar pilóta a reptéri fosztogatásokról

2016. december 16. - 08:53
0 komment

Egy több éve pilótaként dolgozó magyar férfi szerint nem új keletű, hogy a poggyászokért felelős dolgozók kipakolják a csomagokat - írja a Ripost.

Forrás: AFP/Eurasia Press

Egy fiatal édesanya gyermekét és annak diáktársát lopták meg, miután elvették tőlük a fedélzetre felvihető kézipoggyászt.

"Felszállás előtt mégis azt mondták, hogy nem vihetik fel a gépre, le kell tenniük a lépcső mellé. Utólag visszagondolva ez azért is furcsa, mert mindenhol átengedték őket a csomaggal"

– emlékezett vissza a történtekre az anyuka, akinek fia a Ryanairlégitársaság gépével utazott Koppenhágába, ahol megdöbbenve tapasztalták, hogy minden pénzük hiányzik a csomagból: az összes forint, euró és dán korona eltűnt.

A szülő próbálta kideríteni, mi is történt, ám a Ryanair csak bocsánatkérő levelet küldött az okozott kellemetlenségekért, a magyar rendőrök pedig botrányos indokkal zárták le a nyomozást, szerintük ugyanis

a lopás nem minősül szabálysértésnek, és az sem bizonyított, hogy a pénzek Magyarországon tűntek el...


Várlázító indokkal zárta le a nyomozást a magyar rendőrség
Forrás: ripost.hu

A botrány kipattanása után megkereste a lap szerkesztőségét egy magyar pilóta, aki korábban a Malévnál dolgozott repülőgép-vezetőként.A neve elhallgatását kérő férfi szerint már több tíz évvel ezelőtt is kifosztották az utasokat Ferihegyen.

"Az első felszállásom még a kilencvenes években volt, természetesen nagy odafigyeléssel végeztem a munkám. A gép késve indult, ugyanis a rakodómunkások nem végeztek időben, én ezt az előírásnak megfelelően jelentettem is"

– emlékezett vissza az esetre olvasónk, akit a történtek másnapján életveszélyesen megfenyegettek.

"Falhoz löktek és közölték, felejtsem el, hogy a pakolókra hivatkozva jelentem egy gép késésének indulását, ugyanis így bármikor lebukhatnak, ha kiderül: azzal foglalatoskodnak az utolsó pillanatokban, hogy időben és észrevétlenül kipakolják az utasok poggyászait"

– árulta el a pilóta, aki szerint nemcsak Magyarországon, hanem külföldön is ismert a módszer.

Nincs bizonyíték Azok a dolgozók, akik a csomagokat kezelik, kesztyűben dolgoznak, és például a repülőgép aljában nincs kamera sem, amit ellenőrizni lehet egy esetleges kifosztásnál - érdekes módon ezidáig kizárólag készpénz tűnt el, ami ugye visszaellenőrizhetetlen.