h i r d e t é s

Üzletszerűen, nagy értékben elkövetett költségvetési csalásért emeltek vádat a szombathelyi főszerkesztő ellen

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Üzletszerűen, nagy értékben elkövetett költségvetési csalásért emeltek vádat a szombathelyi főszerkesztő ellen

2017. február 08. - 14:46

Három bűncselekmény szerepel Cseszkó Tamás vádiratán. Nem ez az első ilyen ügye. - közölte a nyugat.hu.

Fotó: nyugat.hu

Három bűncselekmény szerepel Cseszkó Tamás vádiratán. Nem ez az első ilyen ügye. - közölte a nyugat.hu.

Cseszkó ellen nem először emelnek vádat. Tavaly írtunk arról, hogy a bíróság 200 nap elzárással egyenértékű pénzbírsággal sújtotta. Akkor a bíróság megállapította, hogy Cseszkó és társai nem szabályosan vezették a Pointer Food & Média Kft könyvelését, emiatt a hatóságok nem ismerhették még a cég 2013. és 2014. évi pénzügyi, jövedelmi helyzetét. Az újságíró, akit nemrég neveztek ki a Pannon Lapok Társasága gondozásában megjelenő Szombathelyi 7 Nap felelős szerkesztőjévé, a nyomozás során beismerő vallomást is tett.

Nemrég azonban újból nyomozás indult ellene, ennek a tényét a Vas Megyei Főügyészség is megerősítette. Megkeresésünkre azt válaszolták, hogy Cseszkó ellen a Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség nagyobb vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás, számvitel rendje megsértése büntette, és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat. (Ez lehet adócsalás, feketefoglalkoztatás, munkaügyi szabályok megsértése, stb.)

A nyugat.hu információi szerint ezek az ügyek a férfi üzleti és vállalkozási tevékenységéhez köthetőek. A szombathelyi újságíró ugyanis több, azóta megszűnt cégben volt érdekelt, néhány cégnek pedig tulajdonosa is volt. Ezekről a cégekről korábban már részletesebben írt a lap, mint ahogy arról is, hogy Cseszkó mennyi mindenbe kóstolt bele az évek során. A Pointer Food & Média Kft.-n kívül az ő nevén volt a 6van9 Music Pub Kft. is, de egy évig volt az ügyvezetője a Vasi Nemezisz Kft.-nek, amit szintén felszámoltak. Ezek a cégek viszont sorra tönkrementek, nem kis adótartozást hagyva maguk után.

Cseszkót két éve Kuntár Lajos-díjjal tüntette ki a Vas megyei közgyűlés.

Forrás: nyugat.hu

CIVILHETES szerkesztő: K. Toók László