h i r d e t é s

Lemondott a csalással vádolt fideszes polgármester

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Lemondott a csalással vádolt fideszes polgármester

2017. június 04. - 10:36

Hosszú mérlegelés után döntöttem úgy, hogy 2017. június 15-i hatállyal lemondok polgármesteri tisztségemről - jelentette be a Facebookon Kunbaja fideszes polgármestere.

Magyar Nemzet szerint az ügy előzménye, hogy Franzné Lakner Éva ellen költségvetési csalás miatt március 31-én vádat emelt a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség. Maga a településvezető ismertette korábban, hogy "a vizsgálat tárgyát képzi: a közmunkaprogramok végrehajtásának üteme, nevezetesen az, hogy a vállalt feladatok, munkák befejezése határidőben történt-e, illetve az, hogy a különféle elnevezésű közmunkaprogramokon belül a közmunkások melyik közmunkaprogramban dolgoztak".

Állítása szerint az államot és a község önkormányzatát sem vagyoni, sem anyagi kár nem érte, a sajtónak azonban nem nyilatkozott. Legutóbbi, csütörtöki bejegyzésében a közösségi oldalon úgy fogalmazott:

"képviselőtársaimmal, munkatársaimmal számos sikeres programot zártunk, aminek eredménye vitathatatlan. Az elmúlt időszakban mégis támadások középpontjába kerültem. (...) Az utóbbi hetek eseményei késztettek arra, hogy átértékeljem az életemet, és a közélet helyett a családomra fektessem a hangsúlyt."

A Jobbikhoz köthető N1TV riportja szerint a polgármester többek között fiktív számlákkal akart fedezni egy csatornafelújítást, illetve tényleges munkavégzés nélkül alkalmazott közfoglalkoztatottakat. (sztraklikk.hu)