h i r d e t é s

Tüntetés másodszor

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Tüntetés másodszor

2018. április 22. - 09:57

Ezúttal a Kossuth téren gyülekeztek a tüntetők a Mi vagyunk a többség szervezésében tartott demonstráció alkalmából. 

Forrás: Gondolkodó / Facebook

Ahogy azt az a múlt héten tartott esemény alkalmával ígérték, nem álltak meg; a 2.0 néven meghirdetett megmozduláson több mint hetvenezren jelezték részvételüket.

Az előző tüntetés végállomásán, a Kossuth téren gyülekeztek, majd az Alkotmány utcán, a Bajcsy Zsilinszky úton, a Károly körúton és a Kossuth Lajos utcán vonultak végig, hogy így érkezzenek a menet végállomást jelentő Szabad sajtó útjára.

Nem sokkal fél nyolc előtt érkezett meg a menet eleje a színpad elé.

Gulyás Balázs, a netadó tüntetések szervezője, Gyetvai Viktor, diáktüntető, Homonnay Gergely, blogger, író, újságíró és Unyatyinszky György, a Magyar Nemzet munkatársa tartottak beszédet.

Egyetlen politikus szólalt fel Márki-Zay Péter személyében. Álláspontja szerint „mindenki eldöntheti, hogy kollaborál, vagy beáll az ellenállók közé.” adja hírül a 24.hu

„Ti mindannyian ma döntötök arról, hogy a ti unokáitok mit fognak gondolni rólatok.”

Ezek után Hódmezővásárhely újonnan megválasztott polgármestere békességre és összetartásra szólította fel az egybegyűlteket.

A 444 helyszíni tudósítója szerint „jobbikos, DK-s és momentumos szimpatizánsok egyaránt vannak a tömegben.

Az élő videóban riporterünk, Czinkóczi Sándor beszélt Gyurcsány Ferenccel, aki arra a kérdésre, hogy a korábbi egyértelmű elzárkózás után együttműködne-e később a Jobbikkal, azt mondta: „Lássuk meg, mi lesz Vona után”. (Vona távozása után két társelnök, Sneider Tamás és Gyöngyösi Márton vezethetik a pártot.)” /444/

Szeretnénk hinni, hogy a május 8-án, az új parlament alakulóülésének napján tartott demonstráció is hasonló érdeklődésre tart számot.

Sajnos azonban a súrlódások ezúttal sem maradtak el. A szervezők kifejezték szimpátiájukat a hatóságok felé a facebook-on:

„A rend őrei továbbra is értünk vannak, nem ellenünk! Ne provokáljuk Őket, csak szolgálatot teljesítenek!”

És vajon kit lepett meg az, hogy a tüntetésre érkezők némelyikét több rendőr fogta közre és „vonta eljárás alá”?

Kapcsolódó cikkek: