h i r d e t é s

Babales program indult a Szent János Kórházban

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Babales program indult a Szent János Kórházban

2018. szeptember 20. - 18:24

Öt kamera segítségével az interneten keresztül is láthatják inkubátorban fekvő koraszülött gyermeküket a szülők előre egyeztetett időpontban a Szent János Kórházban elindult Babales program keretében - közölte az intézmény koraszülöttrészlegének vezető főorvosa az M1 aktuális csatorna műsorában csütörtökön.

Koraszülött baba a budai Szent János Kórház koraszülött osztályán 2018. szeptember 19-én. Ezen a napon az egészségügyi intézményben a koraszülött osztályt érintő fejlesztésekről tartottak sajtótájékoztatót. Magyarországon elsőként indította el az inkubátoros csecsemőket és családjukat online összekötő Babales programot a kórház. A program keretében anonim inkubátort helyeztek el az egészségügyi intézménynél - az elsőt Budán. Forrás: MTI Fotó: Balogh Zoltán

Tory Vera azt mondta, minden tizedik újszülött koraszülöttként jön a világra, sokszor csak 400-500 grammal születnek, és hónapokat töltenek inkubátorban.

A program segítségével ebben az időszakban a családtagok az inkubátor tetejére szerelt sterilizálható kamera segítségével is figyelhetik gyermeküket

- tette hozzá.

Jelenleg öt kamera van, de ezekkel - elmondása szerint - ki tudják elégíteni az igényeket, mert áttehetők az egyik helyről a másikra.

A tesztidőszak alatt 51 családnak ajánlották fel ezt a lehetőséget, és a legtöbben "távoli ölelésként" élték meg a Babalest - fogalmazott a főorvos. Kitért arra is, anonim babamentő inkubátort is kihelyeztek, amelyre szintén kamerát szereltek fel, hogy azonnali ellátást tudjanak nyújtani az otthagyott gyermekeknek.

(MTI)