h i r d e t é s

Piacok Napja - Nyárindító közösségi piac, jótékonyság, szuper programok

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Piacok Napja - Nyárindító közösségi piac, jótékonyság, szuper programok

2019. június 21. - 17:09

Június 23-án, vasárnap immár 6. éve rendezi meg a Nem Adom Fel Alapítvány az év és Budapest egyik legszínesebb, legkülönlegesebb rendezvényét, az integrált Piacok Napját a Hello Piac társszervezésében az Erzsébet téren, az V. kerületi Önkormányzat támogatásának köszönhetően, illetve a Budapesti Nagy Kultúrzsibi, a Divat Placc, az Otthon Placc és a Segítő Vásárlás közreműködésével. 

Piacok Napja

Ezen a rendhagyó napon közel 150 árus, köztük 20 fogyatékossággal élő emberekkel foglalkozó civil szervezet kínálja majd szebbnél szebb portékáját. A színes kavalkádban, hatalmas választékkal design, vintage, antik, retró, egyedi, kézműves, fenntartható, környezetbarát – ruhák, tárgyak, ékszerek, ajándékok, kiegészítők, táskák, gyöngyszemek, kis kincsek – szóval MINDEN megtalálható lesz a Piacok Napján.

A rendezvény üzenete:

A Piacok Napja egy olyan különleges rendezvény, amely egyszerre képviseli a közösségi gondolkodás, a fenntarthatóság és a befogadó társadalom üzenetét.

A Piacok Napja fő célja, hogy a fogyatékkal élő emberek által készített magas színvonalú termékek árusítását be lehessen integrálni a különböző piacok hasonló termékei közé, mert épp ugyanolyan értéket és minőséget képviselnek, de mégsem kapják meg sokszor a kellő figyelmet és érdeklődést. Ez a rendezvény egy láthatatlan híd, kapocs, sőt, kapcsolódási pont lesz a fogyatékossággal élő szervezetek és a profi árusok, valamint az érdeklődők között, ami kezdeményezhet egy további együttműködést is.

Várható program:

11.00 – Rövid sajtótájékoztató
11.20-tól zenél a 20 éves Nem Adom Fel Együttes

A hangulatfokozókat, a kávét, hűsítőket, finom falatokat, Budapest első fogyatékossággal élő emberek által üzemeltetett kávézója, a Nem Adom Fel Kávézó és Étterem biztosítja.

Utána este 19 óráig pedig lehet nézelődni, vásárolni, jókat beszélgetni, ismerkedni.

Gondoltunk a kisebbekre is, ők a gyerek-kuckóban játszhatnak.

 

Nem Adom Fel Alapítvány

"Mindenki elég gazdag ahhoz, hogy másoknak segítsen!"

A rendezvény egyben jótékonysági esemény is. A szervezők, az árusok és a vásárlók is többféle formában támogathatják a fogyatékos emberek társadalmi integrációját. A befolyt összeget a Nem Adom Fel Alapítvány a nyári, közel 200 fős integrált „Fesztivál tábor” megszervezésére fordítja.

A nap folyamán gyűjtést szervezünk a Nem Adom Fel Alapítvány által Borsodban (Pánd, Szendrőlád, Martonyi) üzemeltetett Nemadomfel házak gyermekeinek. Elsősorban nyári játékokat, színezőket, kreatív/kézműves kellékeket, sporteszközöket és tisztálkodási szereket gyűjtünk.

Az érdeklődők még bekapcsolódhatnak a Vintimage közösségi bútorfestés programjába. A közösen megfestett bútor eladásából befolyt összeggel a Nem Adom Fel Alapítványt támogatják a csapat tagjai.

Az esemény linkje: https://www.facebook.com/events/1216596548500211/
https://www.facebook.com/hellopiac/

Utóbbit érdemes követni, hiszen naponta bemutatunk egy-egy olyan csapatot, akik portékáikkal is kint lesznek a Piacok Napján!