h i r d e t é s

Zsebre dolgozott az önkormányzati bérlakásmaffia Miskolcon

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Zsebre dolgozott az önkormányzati bérlakásmaffia Miskolcon

2019. október 07. - 08:57

Maffiával az olvasóink csak könyvekben vagy moziban találkoztak. A kifejezés szervezett bűnözői csoportot jelent, amit a magyar büntetőtörvénykönyv is szabályoz. 

A kép illusztráció! - Forrás: pxhere.com

A törvény szerint legsúlyosabb bűnügyi kategória a bűnszervezeté, ez a büntetési tétel felső értékét a kétszeresére emeli, emellett kizárja a büntetés felfüggesztését, valamint a feltételes szabadlábra bocsátást.

Dr. Alakszai Zoltán, aki Miskolcon jegyzőként a törvényesség őre, kínosan titkolja, hogy korábban bűnszervezet jött létre, ami az önkormányzati lakásokkal ügyeskedett. A folyamatban lévő eljárás megnevezése hivatalosan: „bűnszervezetben vesztegetést állítva, üzletszerűen elkövetett befolyással üzérkedés büntette”, emiatt emelt vádat a főügyészség B.12/2019 szám alatt. A történet lényege, hogy az önkormányzati lakásokat nem azok a pályázók kapták, akik megérdemelték, hanem azok, akik a megfelelő helyen korrupciós pénzeket fizettek.

A törvénytelen biznisz 2013-tól virágzott, egy-egy önkormányzati bérlakás megszerzéséért 250000–400000 forint csúszópénzt kellett fizetni az illetékesek részére. Ez a bűnszervezet azért is különösen bosszantó, mert közben sok ezren szeretnének bérlakáshoz jutni. Van olyan pályázat, ahol egyetlen lakásra több mint 100 család jelentkezik eredménytelenül. Nem érdemes összefüggést keresni, de sokakat meglepett, hogy a városvezetés minden indoklás nélkül megszüntette a patinás MIK-et, és a lakáspályázatok így átkerültek a Miskolc Holdinghoz. Visszaélés ily módon már biztosan nem fordulhat elő, mert a Holding felügyelőbizottságának elnöke Alakszainé dr. Oláh Annamária, a törvényesség őrének édesanyja. A kérdés csak az, hogy miért titkolja a városvezetés a miskolci lakásmaffia tetteit.

Többek között erről is olvashatnak a Velünk a Város legfrisebb kiadványában. (borsod24.com)

A kiadvány elektronikus változatát itt érhetik el. >>