h i r d e t é s

Marad a tavasz

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Marad a tavasz

2020. február 16. - 05:53

Napos, kellemes idő lesz, és viharos széltől sem kell már tartani. Hétfőn tovább emelkedika hőmérséklet, de kedden hidegfront érkezik. - írja az Időjárás.hu

Délelőtt északon fátyolfelhőzet szűri a napsütést, máshol derült időre van kilátás. Csapadék nem várható. 

Délután a napos időszakok mellett időnként megnövekszik a felhőzet, de csapadék továbbra sem alakul ki. A déli szél élénk lesz. 7, 12 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Hétfőn délelőtt a változó felhőzet mellett több-kevesebb napsütésre van kilátás. Csapadék nem alakul ki.  Délután helyenként fátyolfelhők szűrik a napsütést, és gomolyfelhők is lesznek az égen. csapadékra nem kell készülni. Élénk lesz a délnyugati szél. 9, 14 fokra melegszik a levegő.

Orvosmeteorológia

Vasárnap nem érkezik időjárási front térségünkbe, így amennyiben kifejezetten csak a frontokra érzékeny, akkor nem tapasztalhat markáns tüneteket. - írja a meteoklinika.hu

A légkörben zajló változások miatt azonban a fokozottan melegfront-érzékenyek körében koncentrálási zavarok, enyhe migrén léphet fel, és azon se csodálkozzon, ha rendkívül álmosnak, bágyadtnak érzi magát. Ez a fáradtságérzet a következő napokban tartósan is jelentkezhet önnél. Ha pedig a szeles időt is „megérzi”, akkor ingerlékenyebb, nyugtalanabb lehet a megszokottnál. Ez főleg a Dunántúlon és a középső megyékben lehet jellemző.

Időnként megnövekszik a felhőzet, a borongósabb időszakokban a felhős, lehangoló idő fásulttá, kedvetlenné teheti, a naposabb órákban azonban kifejezetten jókedvre derítheti a napsütés. A sokfelé élénk szél olykor zavarólag hathat, a fokozottan érzékenyek enyhe fejfájást, nyugtalanságot tapasztalhatnak a hatására, a gyerekek is szétszórtabbak, figyelmetlenek lehetnek.

Az allergiásoknál a mogyoró, az éger és a ciprusfélék pollenjei okozhatják a legtöbb panaszt. Allergiásként mérsékelje a hús- és a tejtermék-fogyasztást, autózás közben pedig tartsa felhúzva az ablakokat!

A közlekedés során időnként a napsütés lehet zavaró, emellett kissé szétszórt, és a szokottnál ingerültebb sofőrök is fokozzák a balesetveszélyt. Az élénk oldalszél főleg a dunántúli tájakon és a főváros környékén lehet zavaró, a nap első felében keleten pedig nedves útszakaszokkal is találkozhat – vezessen fokozott óvatossággal!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.